Kassam, birçok bölgede İsrail askerlerini vurduğunu duyurdu

Kassam, birçok bölgede İsrail askerlerini vurduğunu duyurdu

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze Şeridi’nin çeşitli bölgelerinde işgal askerlerini hedef aldığını duyurdu. Öte yandan Hamas da dün yayınladığı bildiride, Gazze Şeridi’nin saldırıların yanında faşist bir ablukaya ve aç bırakma politikasına maruz kaldığını dile getirdi.

Kassam Tugaylarından yapılan yazılı açıklamada, Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Beyt Lahiya kentinde 5 işgal askerinin hedef alındığı, saldırı sonucu askerlerden ölen ve yaralananlar olduğu belirtildi.

Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus kentinde de bir grup işgal askerine bombalı saldırı düzenlendiği ve ardından çatışmaya girildiği aktarılan açıklamada, bu çatışmada da İsrail askerleri arasında ölü ve yaralılar bulunduğu kaydedildi.

Kassam Tugaylarından yapılan diğer bir açıklamada da Han Yunus kentinin el-Mehatta bölgesinde işgal ordusuna ait personel taşıyan bir askeri aracın “Yasin-105” füzesiyle hedef alındığı ifade edildi.

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) Gazze Şeridi’ne insani yardımların genişletilmesi konusunda aldığı kararın yetersiz olduğunu söyledi.

Hamas’tan bildiri

Hamas, dün (22 Aralık Cuma) yayınladığı ve Filistin Enformasyon Merkezi’ne ulaşan bildiride, kararın Siyonist terör aletinin Gazze Şeridi’nde yol açtığı felaketin gerektirdiği ihtiyaçları karşılamadığını ifade etti.

Bildiride kararın işgal güçlerinin Gazze Şeridi’nde Filistin halkına yönelik yürüttüğü soykırım savaşının durdurulmasını istemediğine dikkat çekildi.

Amerika’nın beş gün boyunca tasarının içinin boşaltılması ve kararın zayıf bir şekilde çıkması için çalıştığı kaydedilen bildiride, kararın işgal güçlerine Gazze Şeridi’nde yıkıma, teröre ve katliama devam etme imkânı verdiğine işaret edildi.

BMGK’nın işgal rejimini Gazze Şeridi’nin her bölgesine ve özellikle de kuzeyine yeterli miktarda insani yardım ulaştırılmasına izin vermeye zorlaması gerektiğini belirten Hamas, Gazze Şeridi’nin saldırıların yanında faşist bir ablukaya ve aç bırakma politikasına maruz kaldığını dile getirdi.

Gazze Şeridi’nde genişletilmiş insani yardımların kesintisiz ve güvenli erişimi için acil adım atılması talep edilen karar tasarısı dün BMGK’da kabul edildi.

Rusya’nın insani yardımlara kesintisiz ve güvenli erişim sağlanması için çatışmalara acilen ara verilmesini talep ettiği değişiklik önerisi ABD tarafından veto edildi.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *