Ağır kayıp veren ‘seçkin birlik’ Gazze’den çekildi

Ağır kayıp veren ‘seçkin birlik’ Gazze’den çekildi

Siyonist basın, Golani Tugayının büyük kayıplar verdikten sonra Gazze Şeridi’nden geçici olarak çekildiğini duyurdu. Ayrıca Paraşütçü Tugayından taburların da çekildiği bilgisi verildi.

Siyonist Kanal 13 Televizyonunun haberinde, işgal ordusu içindeki seçkin piyade tugaylarından Golani’ye bağlı askerlerin, “saflarını yeniden düzenlemek ve canlanmak” için Gazze’den ayrıldığı kaydedildi.

Walla internet sitesi ise “70 günden uzun süre geçirdikten ve 44 askerini kaybettikten sonra Golani Tugayının birkaç günlüğüne ailelerini ziyaret etmek için Gazze’den ayrıldığı” öne sürüldü. Haberde, askerlerin ailelerinin yanına gitmeden önce bir yerde konaklayıp şarkılar eşliğinde kutlama yaptığı iddia edildi.

Siyonist Kanal 12 Televizyonu’nun haberinde de Gazze kentinin doğusundaki Şucaiyye Mahallesi’nde, komutanları Yarbay Tomer Greenberg ile 8 askerin yok edildiği 9 günlük zor bir çatışmanın ardından Golani Tugayı askerlerinin Gazze’den çıktığı bilgisi yer aldı. Haberde, askerlerin Gazze’ye dönmek için emir beklediği aktarıldı.

Paraşütçü Tugayından taburlar da çekildi

Basında ayrıca, Gazze’nin kuzey ve güneyinde faaliyet gösteren Paraşütçü Tugayından taburların da Gazze’den çekildiği bilgisi yer aldı.

Siyonist basında 13 Aralık’ta yer alan haberlerde, Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarının, Şucaiyye Mahallesi’nde kurduğu pusuda çok sayıda siyonist askerin yok edildiği ve bazılarının yaralandığı bilgisi geçilmişti.

İşgal ordusu ise yaptığı açıklamada, kurulan pusuda Golani Tugayından 9 askerin öldüğünü, 4’ünün de ağır yaralandığını duyurmuştu.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *