Gazze’de direniş devam ediyor

Gazze’de direniş devam ediyor

Siyonist işgalcilerin saldırganlıkta iyice azgınlaşmasına ve vahşileşmesine rağmen Filistin direnişi Gazze’de kahramanca mücadele etmeye ve işgal güçlerine önemli kayıplar verdirmeye devam ediyor. Son 72 saat içinde 25 işgal askerinin öldürüldüğü, 41 aracın imha edildiği bildirildi.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin verdiği bilgilere göre Cibaliya’da ve mülteci kampı çevresinde, Gazze şehrinde, Han Yunus’un doğusunda ve bunun dışında birçok yerde Filistinli mücahitlerle siyonist işgal güçleri arasında çok şiddetli çatışmalar meydana geldi.

İşgal ordusu dün 2 subayıyla bir erinin öldürüldüğünü, 8 askerinin yaralandığını, bunlardan birinin zırhlı birliklerin üst düzey subaylarından olduğunu ve durumunun tehlikeli olduğunu itiraf etti. Ancak işgal ordusu ara sıra, kendi askerlerinin de zor durumda olduklarını kendi toplumuna anlatmak ve Gazze’de 76 günden beri sürdürülen savaşın bunca katliama rağmen neden bitirilemediği konusunda bir mesaj olması için bazı kayıplarını itiraf etme ihtiyacı duyuyor.

Ancak itiraf ettikleri, gerçeğin kulağı kadar bile değil. Yani buz dağının görünen kısmına bile tekabül etmiyor. Gerçekte işgal ordusu her gün onlarca askerini ya tabutlarla mezarlıklara veya sedyelerle hastanelere taşıyor. Ama Gazze’deki savaşı kendi açısından bir hayat-memat savaşı olarak gördüğünden askerlerinin hayatlarını hiçe sayarak ateşkese ve esir takasına yanaşmama konusunda ısrarını sürdürüyor.

İzzettin Kassam Tugayları’nın askeri sözcüsü Ebu Ubeyde dün (20 Aralık Çarşamba) akşam yaptığı açıklamada, son 72 saat içinde işgalcilerin 41 araçlarının imha edildiğinin ve 25 askerlerinin de öldürüldüğünün kaydedildiğini, ayrıca onlarca askerlerinin de farklı şekillerde yaralandığını duyurmuştu.

Kassam yeni videolar yayınladı

İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın askeri kanadı durumundaki İzzettin Kassam Tugayları’na mensup mücahitler Gazze Şeridi’nin değişik noktalarında işgal güçlerinin sızma girişimlerine karşı kararlı bir şekilde mücadele etmeye ve işgal güçlerine ağır darbeler indirmeye devam ediyor. Meydana gelen çatışmalarda birçok noktada işgal güçlerinin çok sayıda Merkava tankı, askeri aracı ve asker taşıma aracı imha edildi.

Kassam Tugayları, işgal güçleriyle son çatışmalar ve onların askeri araçlarının imha edilmesi, askerlerinin katledilmesiyle ilgili yeni videolar yayınladı.

Sıcak çatışmaların en önemli merkezlerinden birinin işgal güçlerinin son günlerde özellikle hedefe yerleştirdiği Han Yunus şehrinin çevresi olduğu belirtildi. Buralardaki çatışmalarda işgal güçlerinin birçok tankının imha edildiği duyuruldu.

Kassam mücahitlerinin Gazze şehrinin Seraya mıntıkasında da işgal güçleriyle çatışmaya girdiği ve burada 4 işgal askerinin öldürüldüğü, birçok askerin de yaralandığı belirtildi.

Kassam Tugayları Gazze şehrinin doğusundaki Ed-Durrec Mahallesi’nde 12 işgal askerinin saklandığı bir binaya iki adet anti personel roketiyle birkaç el bombası attığını, binada bulunan askerlerin bazılarının öldürüldüğünü, kalanların da yaralandığını açıkladı.

Mücahitlerin Gazze şehrindeki Es-Sabire ve Tellu’l-Heva mıntıkalarında işgal güçlerine ait 8 adet askeri aracı vurduğu bildirildi.

İşgal güçlerinin kurtarma ekipleriyle de otomatik silahlarla ve el bombalarıyla çatışmaya girerek bazılarını öldürmeyi bazılarını da yaralamayı başardılar.

Mücahitlerin Gazze’nin kuzeyindeki Cibaliya’nın doğusunda 3 adet Merkava tankını El-Yasin 105 füzeleriyle vurduğu ifade edildi.

Bunların dışında da birçok noktada işgal güçlerinin araçlarına ve askerlerine yönelik önemli saldırılar gerçekleştirildi. Bu saldırıların tümünde işgal askerlerinin ciddi kayıplar verdiği ve çok sayıda araçlarının imha edildiği tahmin ediliyor.

(Filistin Enformasyon Merkezi)

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *