BM’ye göre bu vahşet, ‘ortak bilinçte silinmez bir leke’ olarak kalacak

BM’ye göre bu vahşet, ‘ortak bilinçte silinmez bir leke’ olarak kalacak

Siyonist rejimin vahşetine yönelik herhangi bir adım atmadığı gibi İsrail’i kınamaktan da sakınan Birleşmiş Milletler, sembolik açıklamalarına devam ediyor. Şehid edilen Filistinli Müslüman sayısının 20 bini geçmesi üzerine BM yetkilisi Martin Griffiths, bir sosyal medya mesajı paylaşma ihtiyacı hissetti!

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Yardım Koordinatörü Martin Griffiths, işgalci saldırıları nedeniyle şehid olan Filistinli sayısının 20 bini aşmasıyla ilgili, X sosyal medya hesabından bir mesaj paylaştı.

Mesajında, işgal rejimine ilişkin bir kınama ifadesi kullanmayan Martin Griffiths vahşet, barbarlık ya da soykırım ifadelereni de kullanmadı.

Gazze’de can kaybının yine korkunç ve utanç verici bir dönüm noktasına ulaştığını belirten Martin, gerginliğin artmasına neden olan olayların çirkin olduğunu, devamında süren olayların ise vicdansızca olduğunu ifade etti.

Martin Griffiths, tüm tarafların uluslararası insancıl hukuk bağlamında yükümlülüklerini yerine getirmek ve sivilleri korumak zorunda olduğunun altını çizerek, tüm rehinelerin serbest bırakılması gerektiğini bildirdi.

Çok taraflı kınama, fiziksel ve zihinsel bedel ile çok büyük yıkıma rağmen çatışmanın sürdüğünü belirten Martin, “Gazze’de vahşi çatışmanın bu kadar uzun sürmesi, ortak bilincimizde silinmez leke olarak kalacak.” ifadesini kullandı. Martin Griffiths, çatışmanın son bulması çağrısını yineledi.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *