Hamas: Her kim Hamas’tan sonrasını düşünüyorsa, hayal görüyordur

Hamas: Her kim Hamas’tan sonrasını düşünüyorsa, hayal görüyordur

“Direniş iyi ve sağlam bir durumda” vurgusunda bulunan Filistin İslami Direniş Hareketi Başkan Yardımcısı “Halil el Hayye “Mukaddesatımız ve topraklarımız özgürleşmeden halkımızı savunmaktan geri durmayacağız.” diye konuştu.

Hamas’ın Lübnan’daki yetkilisi Halil el-Hayye, Gazze’de işgal rejimine karşı direnişi sürdüreceklerini söyledi. el Cezire televizyonuna yaptığı açıklamada el Hayye, “Kapsamlı bir ateşkes ve tüm İsrail işgal güçlerinin Gazze’den çekilmesini istiyoruz. Sonra esirler meselesini konuşuruz.” dedi.

Siyonist çevrelerce, “Gazze’deki savaş ve Hamas sonrasına” işaret edilerek kullanılan “ertesi gün” ifadesine değinen el Hayye, “Gazze’de ‘ertesi gün’ zaferimizdir. Her kim Hamas’tan sonrasını düşünüyorsa, hayal görüyordur. Mukaddesatımız ve topraklarımız özgürleşmeden halkımızı savunmaktan geri durmayacağız.” diye konuştu.

El Hayye, Hamas’ın Gazze’de düşmana karşı aylarca direnecek kapasiteye sahip olduğunun altını çizerek, “Direnişin iyi durumda ve kararlı olduğu konusunda güvence veriyoruz. Halkımız teslim olma bayrağını asla kaldırmayacak, topraklarında kalıp direnişe sahip çıkacak.” ifadesini kullandı.

Halil el Hayye “Direniş halen düşmanla çatışma halinde ve karşı tarafı asker ve donanımı açısından bir hayli kayıp ve zarara uğrattı” dedi.

Hamaslı yetkili, “Gazze, Batı Şeria ve tüm Filistin tektir, yönetimine de halkımız karar verir. Gazze’nin geleceği, Kudüs’ün ve tüm Filistin’in geleceğine bağlıdır. Biz, Hamas olarak halkımızın bir parçasıyız ve yardımları artırmak için tüm kapıları çalıyoruz.” şeklinde konuştu.

Gazze’nin günlük yüzlerce tır yardıma ihtiyacı olduğunu belirten el Hayye, Arap ve İslam ülkelerinin Gazze’ye insani yardım ulaştırılması için baskı yapmasını istedi.

El Hayye, Gazze’deki duruma dikkati çekerek, “İşgalci İsrail Gazze’yi iki silahla vuruyor; bombalar ve açlık.” dedi.

Gazze’deki “insani ara” süresinde yalnızca 300 tır yardımın ulaştırılabildiğini ifade eden Halil el Hayye, “Gazze’de içme suyuna erişimi olmayan çok sayıda aile var. Günlük 500 yardım tırı ulaştırmak istiyoruz.” diye konuştu.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *