AK Partili vekilin meclisteki mangal partisine tepki

AK Partili vekilin meclisteki mangal partisine tepki

AKP Diyarbakır Milletvekili Suna Kepoğlu Ataman’ın TBMM’de bütçe görüşmeleri devam ederken Meclis bahçesinde mangal partisi düzenlemesi tepki çekti.

AK Partili Suna Ataman, Diyarbakır’ın yöresel lezzetlerinden olan ciğeri mangalda kendi elleriyle pişirip basın mensupları ve milletvekillerine ikram etti.

Düzenlediği mangal partisini sosyal medya hesabından paylaşan Suna Ataman, “Gazi Meclisimiz bugün kadim şehrimiz Diyarbakır koktu… TBMM’de 2024 yılı bütçe görüşmelerimiz devam ederken, Gazi meclisinde bulunan tüm milletvekillerine, meclis çalışanlarına ve misafirlere Diyarbakırımızın coğrafi işaret tescilli lezzetlerinden ciğer, meftune, kadayıf ve meyan kökü şerbeti ikramında bulunduk.” ifadelerini kullandı.

Sosyal medyada gelen tepkiler ‘hakkımı helal etmiyorum’ şeklinde yoğunlaşırken, Suna Ataman yeni bir açıklama yayınlayarak, bütün parti gruplarımızın katılımından memnun olduğunu belirtti. Ataman’ın açıklaması şöyleydi:

“Ben gösterişten asırlarca uzak kalmış Diyarbakır halkının malumu, bir ailenin Mahmut AĞA’nın kızıyım. Mecliste bütçe görüşmeleri esnasında her partiden Milletvekillerinin yaptığı gibi ben de bir ikramda bulunmak istedim. Meclis işleyişi içinde ikram günüm Salı günü akşam 18:00 olmasına rağmen bir muhterem Milletvekilimizin meclis kürsüsünde rahatsızlanması nedeniyle ikramımızı ertesi gün yani çarşamba günü saat 14:00’e erteledik.

Tüm parti gruplarını ve meclis çalışanlarını kapsayacak şekilde Diyarbakırımızın coğrafi işaretli ürünlerini ikram etmek üzere hazırlıklarımızı yaptık. Yaptığımız bu ikramda gösteriş yoktur alayiş yoktur. Bu ülke insanına has misafirperverlik vardır ve bir Diyarbakırlı olarak misafire olan hürmetimiz gereği doğal olarak hemen herkesle de bire bir ilgilendim.

Bütün parti gruplarının davetimize icabet etmesinden de çok mutlu oldum. Gerçi böyle bir iddiada bulunulmadı ama ben yine de söyleyeyim. Sosyal medyada ve bazı basın yayın organlarında ima edilmeye çalışılan kasıtlı haberlerin aksine Kamu kaynaklarının bir kuruşu dahi bu işe dahil edilmemiştir.

Herkes bilir ki; benim karakterim ve asaletim böyle bir şeye müsaade etmez. İyi niyetle meselenin farkında olmadan tenkitte bulunan vatandaşlara arkadaşlara saygı çerçevesinde bunu arz etmeyi uygun gördüm.”

Şamil Tayyar’ın tepkisi

AK Parti Gaziantep eski milletvekili ve önceki dönem MKYK üyesi Tayyar sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “İyi niyetle yola çıkılsa da istenmeyen sonuçlar doğmuşsa… İzleyenin ruhu incinmiş boğazı düğümlenmişse… Niyeti izaha çalışmak ne çare… Hatayı kabullenip empati yapmak daha doğru olmaz mı? Bir küçük özür…” ifadelerini kullandı.

Tepkiler üzerine uygulama durduruldu

Kamuoyunda tepki oluşması üzerine Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş devreye girdi. Türkiye gazetesinin aktardığına göre, meclis yönetimi, milletvekillerinin ikramlarına ilişkin uygulamanın yasaklandığını duyurdu.

Buna göre sadece, meclis lokantasının imkânları dâhilinde ikramlara izin verileceği, bu kapsamda Meclis kampüsü içinde veya bahçe bölümünde ciğer kebap ikramına benzer görüntülere izin verilmeyeceği belirtildi.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *