İsrail ordusu, silahsız sivil halkı bombalıyor

İsrail ordusu, silahsız sivil halkı bombalıyor

Demokratik dünyanın himayesi altında 7 Ekim’den bu yana vahşetini sürdüren işgalci İsrail rejimi, direniş gruplarına karşı üstünlük sağlayamazken, Gazze halkından intikam alıyor! İnsani ara verilen birkaç gün dışında gece gündüz, barbarca sivil halkın üzerine bomba yağdırmaya devam ediyor.

Filistin resmi ajansı WAFA’nın haberine göre, İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus ve Refah kentlerine yönelik saldırılarında en az 27 Filistinli şehid oldu.

Saldırılarda Han Yunus’ta Mikdad, En-Neccar ve El-Amudi ailelerinden 20 kişinin şehid olduğu, çok sayıda kişinin yaralandığı aktarılan haberde, şehidler arasında çocukların da bulunduğu kaydedildi.

Gazze Şeridi’nin Deyr el-Beleh bölgesinde de düşman saldırıları sonucu Fetair ailesinden 2 çocuğun yaşamını yitirdiği açıklandı.

Can kaybı 18 bin 608’e yükseldi

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, yaptığı yazılı açıklamada, düşmanın devam eden saldırılarına ilişkin bilgi verdi. Son 24 saatte Gazze’deki hastanelere 196 cenaze ile 499 yaralının getirildiğini aktaran Kudra, çok sayıda cenazenin enkaz altında ve yol kenarlarında kaldığını belirtti.

Eşref el-Kudra, düşman saldırılarında 7 Ekim’den bu yana şehid edilen Filistinlilerin sayısının 18 bin 608’e, yaralıların sayısının da 50 bin 594’e çıktığını bildirdi.

Eşref el-Kudra, işgalcinin Gazze sağlık sistemine saldırılarına ilişkin, “İşgalcinin Gazze Şeridi’nin kuzeyinde hastanelere yönelik saldırılarının hedefi sağlık sistemini yok ederek bölge halkını göçe zorlamaktır.” açıklamasında bulundu.

Kemal Advan Hastanesi’nde 5 kişiyi yaraladı

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı, işgal ordusunun dün baskın düzenlediği Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Beyt Lahiya kentinde bulunan Kemal Advan Hastanesi’ndeki duruma ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, düşman güçlerinin çok sayıda sağlık personeli, hasta, yaralı ve yerinden edilmiş kişiyi bir süre alıkoyduğu, daha sonra bunlardan bazılarını serbest bıraktığı belirtildi.

Serbest bırakılan sağlık personeli ve hastalardan 5’inin hastaneye dönerken ateşli silahla yaralandığı kaydedilen açıklamada, işgal güçlerinin hala hastaneyi kuşatma altında tuttuğu, bina içinde hareket edilmesine izin vermediği aktarıldı.

Düşman güçlerinin, hastane içinde silah kullandığı, ateş açtığı, hastanedekilerin gıda, su ve elektriğe erişimine de izin vermediği vurgulandı. Sağlık personelinin yoğun bakımdaki çocuklara gerekli tedaviyi sağlayamadığı, mama yapmak için dahi su bulunamadığı ifade edildi.

Açıklamada, hastanedeki çocuklar, yaralılar ve hastaların kurtarılması için Birleşmiş Milletler (BM) ve uluslararası topluma “acilen harekete geçme” çağrısında bulunuldu.

Hastanedekiler, İsrail tarafından “canlı kalkan” olarak kullanılıyor

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı Vekili Yusuf Ebu Riyş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail güçlerinin Kemal Advan Hastanesi’ni kuşatma altında tutmayı sürdürdüğünü, hastanedekilerin su bulamadığını ifade etti.

Hastanedekilerin dün düşman güçleri tarafından alıkonulduğuna ve darbedilerek sorgulandığına işaret eden Ebu Riyş, işgal ordusunun buradaki sivilleri canlı kalkan olarak kullandığını söyledi. Ebu Riyş, hastane yönetiminin işgal ordusunun hastaneyi boşaltma yönündeki talimatlarını reddettiğini aktardı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *