İsrail hala Hamas’ı tasfiye edebileceğini düşünüyor

İsrail hala Hamas’ı tasfiye edebileceğini düşünüyor

İki ayı aşkın süredir batılı demokrasilerin himayesinde Gazze halkını bombalamaktan öteye gidemeyen ve 18 binin üzerinde Filistinlinin şehid olmasına neden olan İsrail, Hamas’ın tasfiyesinin birkaç aydan fazla süreceğini ileri sürdü. Öte yandan, ABD’li bir diplomat İsrail’de siyonist yetkililerle tek tek görüşüyor.

Siyonist Kanal 13 televizyonunun haberine göre, siyonist Savunma Bakanı Yoav Gallant, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ile bir araya geldi. Yoav, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ile görüşme sırasında “Hamas’ın tasfiyesinin birkaç aydan fazla süreceğini” söyledi.

Televizyonun haberinde, Yoav ile Jake’in görüşmesinin nerede gerçekleştiğine dair bilgi verilmedi.

Sullivan Netanyahu’yla görüştü

Netanyahu da bugün, vahşeti sürdürdüğü Gazze’deki son durumu ve bölgedeki gidişatı görüşmek üzere İsrail’i ziyaret eden ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ile Tel Aviv’de bir araya gelmişti.

Görüşmede, siyonist Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı Tzachi Hanegbi ile Beyaz Saray’ın Orta Doğu ve Kuzey Afrika Koordinatörü Brett McGurk da hazır bulunmuştu.

Jake’in programı kapsamında, siyonist Savaş Kabinesi üyeleriyle bir toplantıya katılması da bekleniyor.

Amerikalı görevli neden İsrail’de?

Katil İsrail’in barbar saldırıları dolayısıyla Gazze’deki sivil kaybının arttığı ve insani durumun kötüleştiği ortamda gerçekleşen ziyarette Amerikalı görevli, ABD yönetiminin bu hususlardaki yaklaşımını bir kez daha siyonist yetkililere iletmesi bekleniyor.

ABD Başkanı Joe Biden, 12 Kasım’da yaptığı açıklamada, işgalci İsrail’in Gazze’de “ayrım gözetmeksizin sürdürdüğü bombalamalar” sebebiyle dünyanın desteğini kaybetmeye başladığını ve Netanyahu’nun uzun vadeli çözüm için hükümetini değiştirmesi gerektiğini söylemişti.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *