İrlanda Başbakanı: İsrail’in uzun ve orta vadede güvenliği tehlikede

İrlanda Başbakanı: İsrail’in uzun ve orta vadede güvenliği tehlikede

İrlanda Başbakanı Leo Varadkar, “Çok büyük hata yapıyorlar. Sadece Filistinlilere insani acılar dayatmıyorlar aynı zamanda İsraillilerin uzun ve orta vadede güvenliğini de tehlikeye atıyorlar” dedi, İrlanda hükümetinin İsrail’e yaptırım uygulamasının zamanının geldiğini vurguladı.

İrlanda medyasında yer alan habere göre Başbakan, İrlanda Parlamentosu’nda yaptığı konuşmada, işgalcinin Gazze’ye yönelik saldırılarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İşgal rejiminin Gazze’deki saldırıları neticesinde dünyada kendisine gösterilen desteği hızla yitirdiğini kaydeden Leo Varadkar, siyonistlerin en yakın müttefiki ABD’nin de Gazze’de yaşananları ikinci kez düşünmeye başladığını söyledi.

Leo Varadkar, bu durumun siyonist rejim için “stratejik felaket” olduğunu belirterek, “Çok büyük hata yapıyorlar. Sadece Filistinlilere insani acılar dayatmıyorlar aynı zamanda İsraillilerin uzun ve orta vadede güvenliğini de tehlikeye atıyorlar.” dedi.

‘İsrail’e yaptırım uygulanma zamanı geldi’

İsrail’e Batı Şeria’da attığı adımlar karşısında İrlanda hükümetinin yaptırım uygulamasının zamanının geldiğini vurgulayan Başbakan Leo Varadkar; Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri ile Savunma Bakanı Micheal Martin’in bu konuyu Avrupa Birliği’ndeki (AB) mevkidaşlarıyla görüştüğünü anlattı.

Leo Varadkar, “Yapmak istediğimiz ve üzerinde çalışılan konu, Batı Şeria’daki Filistinliler için büyük zorluklara sebep olan yasa dışı Yahudi yerleşimcilere seyahat kısıtlamaları uygulamaktır.” ifadesini kullandı.

Ekonomik yaptırım kararlarının AB’de oy birliğiyle alındığına işaret eden Leo Varadkar, Gazze’deki durumun kabul edilemez seviyede olduğunu vurguladı.

Leo Varadkar, AB’nin de iki devletli çözümden yana tavır alan duruş belirlemesi gerektiğini söyledi.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *