‘Tüm dünyanın düşüncesi bir gecede değişebilir, bunun olmasına izin veremeyiz’

‘Tüm dünyanın düşüncesi bir gecede değişebilir, bunun olmasına izin veremeyiz’

Yahudilerin Hanuka bayramını kutlayan ve Beyaz Saray’da yahudilere resepsiyon veren ABD Başkanı Joe Biden, “Hamas’tan kurtulana kadar İsrail’e askeri destek vermeye devam edeceklerini” vurguladı, “Ama çok dikkatli olmalıyız. Tüm dünyanın düşüncesi bir gecede değişebilir. Bunun olmasına izin veremeyiz.” ifadesini kullandı.

The Times of Israel’in haberine göre, Joe Biden, burada yaptığı konuşmada, işgalci İsrail’in Filistin’e saldırıları nedeniyle ABD’de artan antisemitizmi kınadığını belirtti.

ABD’nin İsrail barbarlığına verdiği destekten bahseden Joe Biden, ‘‘İsrail Hamas’tan kurtulana kadar askeri yardım sağlamaya devam edeceğiz. Ancak İsrail Gazze’deki sivilleri korumak için daha fazlasını yapmalı. Başbakan Binyamin Netanyahu’yu seviyorum ancak her zaman aynı fikirde değilim’’ dedi.

Joe Biden, “Ama çok dikkatli olmalıyız. Tüm dünyanın düşüncesi bir gecede değişebilir. Bunun olmasına izin veremeyiz.” ifadesini kullandı.

Yahudiler ile İsrail’in güvenliğine ve bağımsız yahudi devletinin varoluş hakkı olduğunu ileri süren Joe Biden, buna bağlılığının sarsılmaz olduğunu söyledi, “İsrail olmasaydı dünyada tek bir yahudi güvende olmazdı.” iddiasında bulundu.

Joe Biden ayrıca, “Yahudi toplumuna duyduğum sıcaklık ve bağlantı sorgulanamaz. Birkaç yıl önce ‘Siyonist olmak için yahudi olmak zorunda değilsiniz ve ben bir siyonistim dediğimde sıkıntılara girdim ve eleştirildim.” diye konuştu.

Yaşlılığı nedeniyle oldukça zor konuşan Biden’ın konuşması, resepsiyona katılan yahudiler tarafından alkışlarla karşılandı.

Gazeteci, ABD sözcüsünü sıkıştırdı: Amerikan liderliği bu mudur?

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *