‘Binlerce kişi Mısır sınırına itiliyor’

‘Binlerce kişi Mısır sınırına itiliyor’

ABD BMGK’da ateşkes kararını veto ederken, Avrupa Birliği de ateşkesten yana tavır almamasına karşın AB temsilcisi Josep Borrel, ABD’nin kararından üzüntü duyduğunu söyledi. İşgal rejiminin Gazze’nin kuzeyinde uyguladığından daha vahşi taktikleri güneyde uyguladığını da belirten Borrell, “Binlerce kişi Mısır sınırına itiliyor.” dedi.

Josep Borrell, Brüksel’de AB dışişleri bakanları toplantısının öncesinde Doğu Ortaklığı Bakanlar Toplantısı’nın girişinde basına açıklamalarda bulundu.

ABD’nin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde (BMGK) 8 Aralık’ta Gazze’de acilen insani ateşkes talebinde bulunulan karar tasarısını veto etmesine değinen Borrell, bundan duyduğu üzüntüyü dile getirdi ve BMGK’deki AB üyelerinin “evet” oyu kullandığını vurguladı!

Borrell, şunları söyledi:

“Bu arada bombardıman olağanüstü bir yoğunlukla devam ediyor. G7 toplantılarından ve diğer toplantılardan bu yana, İsrail’in Gazze’nin kuzeyinde kullandığı taktiklerin aynısını güneyde de kullanmaması gerektiğini söylüyorduk. Ama her zaman aynı, hatta en kötüsü. Dolayısıyla masum sivil kayıpların sayısı artmaya devam ediyor.”

“Binlerce kişi Mısır sınırına itiliyor.” diyen Borrell, “Gazze’de sığınacak yer kalmadı.” ifadesini kullandı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *