Finlandiya Başbakanına ‘soykırım ortağı’ tepkisi

Finlandiya Başbakanına ‘soykırım ortağı’ tepkisi

Finlandiya Başbakanı Petteri Orpo’yu işgalci İsrail’le yapılan savunma sistemi anlaşması nedeniyle soykırımla suçlayan bir video, ülke medyasında yer almaya devam ediyor.

Finlandiya’dan YLE’nin haberine göre, söz konusu olay Turku şehrinde bir kafede meydana geldi. Yaklaşık 22 saniye süren videoda, Başbakan Petteri Orpo’ya “soykırım yapmak nasıl bir duygu” diye soran kişi, Finlandiya’nın kısa süre önce İsrail ile imzaladığı 317 milyon avroluk füze savunma sistemi anlaşmasına atıfta bulunuyor.

Söz konusu kişi ayrıca, Gazze’de yaşananlara açık bir atıfta bulunarak defalarca “4 bin çocuk. Orada 4 bin çocuğun öldüğünü biliyorsunuz.” cümlelerini tekrar ediyor.

YLE’ye konuşan Finlandiyalı yetkililer video görüntülerinin gerçek olduğunu ve olayın yaşandığını doğruladı. İşgalci İsrail’le anlaşan Başbakan Petteri Orpo’nun kafede müşteri olarak bulunduğu ve resmi bir kamu etkinliğine katılmadığı bildirildi.

Finlandiya ile siyonist rejim arasında 12 Kasım’da “Davut Sapanı” hava savunma sistemleri için 317 milyon avroluk anlaşma imzalanmıştı.

Türkiye 31 Mart’ta Finlandiya’nın NATO üyeliğine onay vermiş, 4 Nisan’da Finlandiya resmen NATO üyesi olmuştu.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *