‘Hamas hastaneye saldırıp ilaç çaldı’ yalanı

‘Hamas hastaneye saldırıp ilaç çaldı’ yalanı

Siyonist işgalci İsrail’in yaydığı görüntülerde bir kadının El Şifa Hastanesine Hamas’ın saldırdığı ve buradan ilaç çaldığına ilişkin iddiaları yalanlandı.

Türkiye Cumhuriyeti İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, siyonist propaganda hesaplarınca paylaşılan bazı görüntülerde geçen “El Şifa Hastanesi’nde bir doktorum. Hamas hastaneye saldırıp ilaçlarımızı çalıyor.” şeklindeki iddiaların yalan olduğu duyurdu.

Merkezin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, görüntülerdeki kadının elindeki stetoskop ve arkasındaki logoyu gösterme çabalarının dikkati çektiği, bölgedeki sağlık kuruluşları ile irtibata geçilerek bilgi alındığı belirtildi.

Bölgedeki basın mensupları ve sağlık kuruluşlarının El Şifa Hastanesi’nden edindiği bilgilere göre, İsrail’in yaydığı görüntülerdeki kadının El Şifa Hastanesi çalışanı olmadığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Şifa Hastanesi’nde çalışan birçok doktor ve hemşire, bu kişiyi daha önce hiç görmediklerini belirtmişlerdir. Ayrıca, kadının Arapça aksanının kötü olduğu, Arapçadaki ‘ayn’ ve ‘he’ gibi bazı sesleri telaffuz edemediği tespit edilmiştir.”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *