ABD, siyonist barbarlara desteğini yineledi

ABD, siyonist barbarlara desteğini yineledi

ABD’nin ve batılı demokrasilerin tam desteği ile Gazze’de Müslümanlara karşı büyük bir kıyım gerçekleştiren siyonist rejime, demokratik rejimlerin destek açıklamaları devam ediyor.

Beyaz Saray’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, ABD başkan yardımcısı Kamala Harris, siyonist cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile telefonda görüştü. Açıklamaya göre, görüşmede Gazze ve Batı Şeria’daki son gelişmeler ele alınırken ABD’li başkan yardımcısı, “İsrail’in vatandaşlarını savunma ve terörle mücadele” hakkına desteğini dile getirdi.

Kamala, Hamas’ın elindeki esirlerin salıverilmesinin önemine işaret ederken, sivillerin korunması ve uluslararası insancıl hukuka saygı duyulması vurgusu da yaptı. Kamala, Gazze’deki sivillere insani yardımın artırılmasının önemini dile getirerek, Batı Şeria’da “şiddet eylemlerinden sorumlu aşırıcı yerleşimcilerden hesap sorulması” ve bölgede güvenlik ve istikrarın artırılması çağrısı yaptı.

Şu anki çatışmaların dışında, bölgede sürdürülebilir barışın tesis edilmesi gerektiğini kaydeden Kamala, bu konuda bölgedeki ortakları ile çalışacaklarını ifade etti.

İşgalci İsrail rejimi, başta ABD olmak üzere batılı demokrasilerin himayesinde Gazze’de katliama devam ederken, bugüne kadar Gazze’de 10 binin üzerinde Müslümanın şehid olduğu bildirildi. Siyonist rejim hedef olarak sivil halkı seçerken, evleri, hastaneleri, ambulansları, fırınları, çarşıları, camileri ve kiliseleri, içlerine sığınanlarla birlikte yok etmeye çalışıyor.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *