Siyonist barbara göre “Gazze’de insani kriz yok”

Siyonist barbara göre “Gazze’de insani kriz yok”

Siyonist rejimin BM Daimi Temsilcisi Gilad Erdan, ABD televizyonu CNN’e çıktı, “Şu anda çatışmalara insani ara verilmesi için bir gereklilik görmüyoruz.” ifadesini kullandı, Uluslararası insancıl hukuk çerçevesinde Gazze’de insani krizin yaşanmadığını öne sürdü.

ABD menşeli CNN televizyonunda canlı yayın konuğu yapılan Gilad Erdan, Gazze’de vahşete insani ara verilmesinin değerlendirilip değerlendirmediğini sorması üzerine, Gazze’deki insani durumu yakından takip ettiklerini ve buradan açıklanan rakamlara güvenilmemesi gerektiğini iddia etti. Siyonist Gilad Erdan, “(Gazze’de) Her şey Hamas teröristlerinin kontrolü altında. Gazze’de insani kriz yok.” ifadesini kullandı.

BM ve ABD ile koordinasyon içerisinde insani yardım taşıyan bazı tırların Refah Sınır Kapısı’ndan girişine izin verdiklerini belirten siyonist Gilad Erdan, “Şu anda çatışmalara insani ara verilmesi için bir gereklilik görmüyoruz. Bu ara, Hamas’ın yeniden silahlanması, yeniden gruplanması ve bizim Hamas’ın terör kabiliyetlerini yok etme hedefimizi engellemekten başka bir şeye yaramaz.” dedi.

Programın sunucusu, “Daha önce de Gazze’de insani kriz olmadığını söylediniz. Bu çok şaşırtıcı bir açıklama çünkü savaştan önce de burada insani sorunlar vardı. Şimdi de açıkça görünüyor ki bu sorunlar büyüdü ve kriz seviyesine geldi.” dedi.

Bunun üzerine siyonist Gilad Erdan, “Gazze’de hayatın muhteşem olduğunu söylemiyorum. Gazze’deki durumun tek sorumlusu Hamas’tır. Ancak uluslararası insancıl hukuka göre, neyin insani kriz olacağına ilişkin bir standart var. Bir kez daha söylüyorum. Uluslararası insancıl hukuk çerçevesinde şu anda Gazze’de insani kriz yok.” diye konuştu.

Sunucu ise bu yanıta karşısında, “İsrail ve hükümet, Gazze’deki insani krizi inkar ederek mi güvenilirliğini korumak istiyor? Bunun yolu bu mu?” sorusunu yöneltti.

Gilad Erdan ise Hamas’ın yıllardır Gazze’yi “sömürdüğünü” söyleyerek Gazze’deki insani durumun kötü olduğunu kabul ettiğini ancak bunun sorumlusunun İsrail’in olmadığını savundu.

Öte yandan Gilad Erdan, sunucu Dana Bash’in El-Megazi Mülteci Kampı’na yönelik saldırının sorumlusunun İsrail olup olmadığına yönelik soruya ise yanıt vermekten kaçındı ve Hamas’ı suçlamayı sürdürdü.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *