Ürdün Kralı ABD’den Gazzelilerin yerinde kalmasını istedi

Ürdün Kralı ABD’den Gazzelilerin yerinde kalmasını istedi

Siyonist vahşetin en büyük destekçisi demokrat ABD yönetimi ile Ürdün Krallığı arasında bir telefon görüşmesi yapıldı. Vahşetin Gazze’de devam etmesini, ancak İsrail’e yönelik bölgede bir saldırı olmamasını isteyen ABD, Arap ortaklarından Ürdün’ün taleplerini dinledi.

Ürdün Kralı II. Abdullah el Hüseyin ile Gazze’deki sivillerin insani durumuna ilişkin görüşen Joe Biden “Bugün, Arap ortaklarımızla iş birliğimizi derinleştirmek ve Gazze’deki Filistinli sivillerin insani durumunu ele almaya devam etmek için Majesteleri Ürdün Kralı II. Abdullah ile bir kez daha görüştüm.” açıklamasında bulundu.

Joe Biden, İsrail’in kendini koruduğunu iddia etti, Ürdün’e teşekkür etti

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamaya göre, Joe Biden, Ürdün Kralıyla telefonda görüştü. Görüşmede, taraflar, Filistinlilerin Gazze’den zorla çıkarılmamasını sağlamanın kritik önem taşıdığı konusunda mutabık kaldığı belirtildi. Gazze’deki son gelişmeleri ele alan ikilinin, Gazze’deki sivillere yönelik insani yardımların artırılması, devamlılığı ve temel hizmetlerin yeniden başlatılması konusunda ortak taahhütlerini ilettiği öne sürüldü.

Joe Biden, “İsrail’in vatandaşlarını savunup terörle mücadele ederken”, sivil hayatların korunması ve uluslararası insancıl hukuka saygı gösterilmesi gerektiğini söyledi. “Bölgesel istikrarı destekleyen rolü”nden dolayı Kral Abdullah’a teşekkür eden Biden, kritik bir müttefik olarak nitelendirdiği Ürdün’e desteğini yineledi.

Beyaz Saray, iki liderin Ortadoğu’da bir Filistin devletinin kurulması da dahil olmak üzere kalıcı barışın koşullarını oluşturmak için birlikte ve bölgesel ortaklarla çalışma konusundaki kararlılıklarına dikkat çekti.

Ürdün: İnsani yardım ulaştırın

Ürdün Kraliyet Divanı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre Joe Biden ile Ürdün Kralı Abdullah el Hüseyin telefonda görüştü. İkili, görüşmede, Gazze Şeridi’ndeki durumun “kötüleşmesini” ele aldı. Abdullah, görüşmede, Gazze’de acil insani ateşkesin sağlanmasının zorunlu olduğunu ve bunun için çalışmanın gerekliliğini vurguladı. Ayrıca “insani yardıma kesintisiz erişimin sağlanması, savaşın durdurulması ve siyasi ufka ulaşılması yönündeki çabaların yoğunlaştırılması” gerektiğini vurguladı.

Filistin’in durumu Ürdün’de ‘istikrarı’ bozacak mı?

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *