İskoçya Başbakanı: Bu umursamazlık kınanmalıdır

İskoçya Başbakanı: Bu umursamazlık kınanmalıdır

“Cibaliya Mülteci Kampı’ndaki masum erkek, kadın ve çocuklar; dünya sizi koruyamadığı için üzgünüm.” mesajı atan İskoçya Başbakanı Hamza Yusuf, “İnsan hayatına yönelik bu umursamazlık kınanmalıdır.” ifadesini kullandı. İskoçya’nın bağlı olduğu İngiltere’nin demokratik bir devlet olarak, siyonist rejime tam destek verdiği biliniyor.

Siyonist barbarlığın devam ettiği Gazze’de son kurbanlar Cibaliye mülteci kampındaki sivil Filistinliler oldu. İşgal rejimi saldırıya başladığı 7 Ekim’den bu yana Gazze’deki sivilleri yok ederek gücünü İslam dünyasına ispatlamaya çalışırken, demokrat devletler, başta ABD olmak üzere siyonist rejime destek vermeye devam ediyor.

İngiltere’nin İskoçya bölgesinin başbakanı Hamza Yusuf da, dün Cibaliye’de yapılan katliamdan etkilenerek bir sosyal mesajı paylaştı. Mesajında, “Cibaliya Mülteci Kampı’ndaki masum erkekler, kadınlar ve çocuklar; dünya sizi koruyamadığı için üzgünüm. İnsan hayatına yönelik bu bariz umursamazlık kesin dille kınanmalıdır.” ifadelerini kullandı. Hamza Yusuf, “Daha fazla çocuğun ölmesine izin vermeyin” çağrısında bulunarak, Gazze’de acil ateşkese ihtiyaç olduğunu belirtti.

Aslen Pakistanlı bir müslüman olan Hamza Yusuf, kendisinden önceki İskoçya başbakanı Nicola Ferguson Sturgenon’ın istifa kararı üzerine, partinin başkanlığına getirilmiş, Sturgenon’ın istifasının ardından, parti başkanlığından dolayı İskoçya başbakanı olmuştu. Hamza Yusuf’un başbakan olduktan sonra sosyal medyadaki ilk görüntüleri, evinde ailece namaz kılarken çekilen görüntüleri olmuştu.

Yusuf, 9 Ekim’de yaptığı açıklamada, eşinin İskoçya’da yaşayan annesi ve babasının, kayınpederinin 92 yaşındaki hasta annesini ziyaret için Gazze’de bulunduklarını ve bölgede mahsur kaldıklarını bildirmişti. Yusuf’un Gazze’de mahsur kalan kayınvalidesi Elizabeth El-Nakla, 13 Ekim’de paylaştığı videoda, gözyaşlarına hakim olamamış ve “İnsanlık nerede? Dünyanın neresinde insanların kalbi var da bu çağda buna izin veriyor?” ifadelerini kullanmıştı.

İskoçya Başbakanı da ‘dünyayı’ göreve çağırdı

Britanya siyasetinde ‘sembolik’ dönüşüm

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *