Gazze’ye gece boyu bomba yağdı

Gazze’ye gece boyu bomba yağdı

Batılı demokrasilerin tam desteği altında Gazze’ye ölüm yağdıran siyonist rejim, gece boyu Gazze’nin tüm bölgelerini bombaladı. Kassam Tugayları ise direnişin sürdüğünü duyurdu. İsrail katliamına desteğini yineleyen ABD ise, Dağıstan’da yahudilere yapılan saldırıyı Rusya’nın kınamamasına öfkelendi!

Filistin haber ajansı WAFA’nın Gazze’deki muhabirlerinin aktardığı bilgilere göre, Gazze’nin orta kesimlerindeki Zevayde bölgesindeki Tıp Merkezi Hizmetleri yakınındaki bir evin hedef alınması sonucu çoğunluğu kadın ve çocuk hayatını kaybedenlerin sayısı 18’e yükseldi.

Mısır sınırına yakın Rafah kentinde Ebu Şemmale ailesinin evine düzenlenen saldırıda da 18 kişi yaşamını yitirdi. Rafah kentindeki Batı Mülteci Kampı bölgesinde ikamet eden Hicazi ailesinin evini hedef alan siyonist siyonist uçaklarından atılan bombalar 9 Filistinlinin şehid olmasına, birçoğunun da yaralanmasına sebep oldu.

Gazze’nin kuzeyindeki bir evin bombalanması sonucu biri 6 yaşında çocuk olmak üzere 3 kişi hayatını kaybetti, 9 kişi de yaralandı. Bombardıman sebebiyle yıkılan evin enkazı altında kalanların olduğu ifade edildi.

Gazze’nin orta kesimlerindeki Zeytun Mahallesi’ndeki Ebu Seriyye ailesinin evinin bombalanması sonucu 7 kişi yaşamını yitirdi, onlarca kişi de yaralandı.

İşgalci savaş uçakları ayrıca, kentin kuzeybatı kesimlerindeki Atatra, Beyt Lahye ve Beyt Hanun bölgelerini yoğun bombardımana tuttu.

Mısır sınırına yakın Rafah’ın doğusu, Han Yunus, el-Beric bölgeleri de topçu atışlarıyla vuruldu.

Rafah kentinin batısında bir ev ve Tel el-Heva’da birçok evin bombalanması sonucu 3 kişi şehid oldu, onlarca kişi yaralandı.

Ayrıca siyonist savaş uçakları, Gazze’nin birçok bölgesine gece boyu aydınlatma fişekleri atarak keşif uçuşları yapmayı sürdürdü.

İşgalci, hastanelerin çevresini bombalıyor

Siyonist savaş uçaklarının, gece boyunca Gazze Şeridi’ndeki hastanelerin çevresini vurmaya devam ettiği belirtildi.

Filistin haber ajansı WAFA’nın hastane kaynaklarından derlediği bilgilere göre, Gazze’nin kuzeyindeki Endonezya Hastanesi, Filistin Kızılayı tarafından yönetilen kentin batısındaki Kudüs Hastanesi, güneydeki Gazze Avrupa Hastanesi ve Türkiye-Filistin Dostluk Hastanesi çevresindeki evler işgalci İsrail uçaklarının hedefi oldu. Hastane yakınlarına yönelik saldırılar sonucu oluşan hasara ilişkin ayrıntılı bilgi verilmedi.

Ayrıca, Gazze’nin orta kesimlerindeki Deyr Belah bölgesinde bulunan Şuheda Aksa Hastanesi’nde yakıt sıkıntısının had safhaya ulaştığı ve bu nedenle oldukça sık elektrik kesintilerinin yaşandığı aktarıldı.

Gazze hükümeti: Gazze’ye 18 bin ton bomba attı, bu Hiroşima’ya atılanın bir buçuk katı

Gazze’deki hükümetin Medya Ofisi Başkanı Selame Maruf, düzenlediği basın toplantısında, İsrail saldırılarının Gazze’de yol açtığı yıkıma ilişkin bilgi verdi. İşgal güçlerinin Gazze’de 85 hükümet binasını yerle bir ettiğini ifade eden Maruf, şunları söyledi:

“İşgalci, Gazze’de 47 camiyi yıktı, 3 kiliseye büyük zarar verdi. Saldırılar sonucu 200 binden fazla bina zarar görürken, bunlardan 32 bin 500’ü tümüyle yıkılarak oturulamaz hale geldi, 203 okulda büyük hasar oluştu, 45 okul tamamen hizmet dışı kaldı. Yoğun saldırılar sebebiyle istatistikler henüz tamamlanmış değil.

Gazze’ye 18 bin ton bomba atıldı, bu Hiroşima’ya atılanın bir buçuk katı. İsrail ordusu, 908 aileye katliam uygulayarak binlerce kişinin ölümüne neden oldu. Saldırılarda 35 gazeteci, 124 sağlık çalışanı ve acil kurtarma ekiplerinden 18 sivil savunma elemanı hayatını kaybetti.”

İşgal ordusu Lübnan’ı da vurdu

İşgalci İsrail ordusu, kısa süre önce Lübnan’daki Hizbullah’a ait bazı noktaları hedef aldığını duyurdu. İşgal ordusundan yapılan açıklamada, savaş uçaklarıyla Hizbullah tarafından kullanılan bazı noktaların vurulduğu öne sürüldü. Saldırının kısa süre önce gerçekleştirildiği ifade edilen açıklamada, Hizbullah’ın, gözetleme kuleleri, bazı silahları ve kullandıkları bölgeler olmak üzere altyapısının hedef alındığı iddia edildi.

Konuya ilişkin Hizbullah’tan henüz açıklama yapılmadı.

ABD, Gazze’deki sürdürülen katliama desteğini yineledi

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, basın mensuplarının sorularını cevapladı. John Kirby, Gazze’de sivillere yönelik insani bir ateşkes fikrine ilişkin, “Şimdi yapılacak ateşkesin doğru cevap olduğuna inanmıyoruz. Şu anda ateşkesin Hamas’a fayda sağlayacağına inanıyoruz.” ifadelerini kullandı. John, ABD’nin, ateşkes yerine Gazze’de şiddetten kaçmak isteyen sivillerin tahliyesine ve insani yardımların bölgeye ulaştırılmasını kolaylaştırmaya yönelik “geçici insani duraklamalara” sıcak baktığını ileri sürdü.

Rusya’ya tepki: Niye yahudilere saldırıyı kınamadın

“Rusya’ya bağlı Dağıstan Özerk Cumhuriyeti’ndeki havalimanında İsrailli vatandaşlara yönelik saldırı girişiminin Rusya tarafından kınanmamasına” tepki gösteren John, “Sanırım hepiniz dün Rusya Dağıstan’da neler olduğunu gördünüz. Bu ancak nefretin, bağnazlığın, korkutmanın tüyler ürpertici bir gösterisi olarak tanımlanabilecek bir şey.” dedi.

Konuyla ilgili Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in bununla ilgili bir toplantı yapmaya karar verdiğini işittiğini belirten Kirby, “Ama bunun dışında Kremlin’den cırcır böceği sesleri duyduk.” diye konuştu. John, “Hiçbir kınama yok. Nefret ayrımcılığının ve taassubun durdurulması çağrısı yok, hiçbir şey yok. Ve bence bu çok şey anlatıyor.” değerlendirmesini yaptı.

Rusya Federasyonu’na bağlı Dağıstan Özerk Cumhuriyeti’ndeki Mahaçkale Havalimanı’na önceki gün işgalci İsrail’den bir uçak gelmesi yüzlerce kişi tarafından protesto edilmiş, Filistin bayrakları taşıyan göstericilerle güvenlik güçleri arasında arbede yaşanmıştı.

Kassam Tugayları: İşgalci ile çatışma sürüyor

Hamas Hareketinin askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, savaşçılarının Gazze’nin güneyinden sızan İsrail güçleriyle çatıştığını duyurdu.

Kassam Tugaylarının Telegram sayfasından yapılan açıklamada, “Savaşçılarımız düşman güçlerine karşı patlayıcılar ve otomatik silahlarla savaşıyor, Yasin 105 roketleriyle 4 askeri aracı hedef aldık.” ifadeleri kullanıldı.

Gazze’nin güneyinden sızan İsrail güçleriyle çatışmaların sürdüğü belirtilen açıklamada, yine Yasin 105 roketleriyle Gazze’nin kuzeybatısında bir İsrail buldozeri ve tankının vurulduğu bildirildi.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *