‘Hamas teröristmiş’ öyle diyor hanımefendi

‘Hamas teröristmiş’ öyle diyor hanımefendi

Filistinliler ya da Hamas adı ne olursa olsun o insanlar işgal edilmiş kendi topraklarında savaşıyorlar. Hem de öyle bir işgal ki, İsrail bir sabah evine gelip, çık buradan diyor ve yerine kendileri yerleşiyor. Bu yıllardır böyle devam ediyor.

Gülbahar Ay Satan

ABD’de, Batı’da sabah akşam “Hamas eşittir Işid” diye haber yapılıyor. Bunun aksini söyleyenler işten atılıyor, öğrenci ise bursu kesiliyor. Ama çoğunluk olarak halk medyanın büyüsüyle kapılıyor.

Türkiye’ye baktığınızda, muhalef liderlerinden tutun, gazetecilere, sanatçısından tutun, tiyatrocusuna kadar çoğu kişi Hamas’a terörist gözüyle bakıyor.

Hamas dedikleri, Filistin halkından başka çare kalmadığı için kendi çabalarıyla mücadele eden bir askeri grup. Hamas tam olarak tek bir cümleyle nasıl nitelendirilebilir. O şahsiyetleri tek tek tanıyamayız ki. Normal şartlarda oturup sohbet etsek belki de bir çok konuda farklı düşünürüz. Ki kendi çevremizde bile görüş ayrılığı yaşıyoruz. İsrail’de bazı yahudiler bile Filistine destek veriyor. Bir grupta, bir ırkta, bir ülkede adı ne olursa olsun ister yahudi ister Müslüman tolulukları ne yüzde yüz kötüdür ne de yüzde yüz iyidir. İçinde kötüler de çıkabilir. İyiler de. Ama yaşanan duruma baktığınızda Hamas bir teröristtir demek sadece ön yargının bir göstergesidir.

Bugün haberlerde, bir muhalefet lideri: Filistin’deki savaşın, Cumhuriyet kutlamaların önüne geçmesini istemiyor. Üstelik ‘Hamas teröristtir’ diyor.

Bu muhalefet liderine birkaç şey söylemek istiyorum.

Cumhuriyeti elbette kutlayın hatta Cumhuriyet ilan edilmeden önce Kurtuluş savaşını da hatırlayın. “ Milli Mücadele”de direniş gösteren grupları da anın. M. Akif, İstiklal marşını neden yazmıştı hatırlayın. Antep’te; Şehitkamil, Şahinbey… Maraş’ta Şütçü İmam’ı da anın. Egenin isgalcilere karşı direniş başlatan efelerini de hatırlayın. Mermi taşıyan bacıları, anaları da unutmayın.

Hatırlayın, Yunanlar İzmir’i işgal etmişti. Yunanlılar orada aylarca yaşamışlardı. Resmen “Küçük Asyamız” dedikleri bir devlet kurmuşlardı. Hatta Ankara’ya kadar yaklaşmışlardı…

Hatırlayın! Zaten ders olarak da okutuluyor. Vazgeçmedi ataların İzmir’in kurtuluşunda Yunanı denize döktü. Denize dökmekten kasıt, Yunanlar çoluk cocuk hepsi gemilere binip İzmir’i terk etmek zorunda kaldı. Alt yapısı ne olursa olsun sen onların gözünde İşgalci oldun.

Senin Kurtuluş savaşında direniş gösteren Milli mücadele kahramanlarına birileri terörist derse ne hissedersin.

Filistinliler ya da Hamas adı ne olursa olsun o insanlar işgal edilmiş kendi topraklarında savaşıyorlar. Hem de öyle bir işgal ki, İsrail bir sabah evine gelip, çık buradan diyor ve yerine kendileri yerleşiyor. Bu yıllardır böyle devam ediyor. Onları küçük bir alana sıkıştırıyor hem de ablukaya alarak büyük bir mahrumiyet içinde bırakarak. İsrail yıllardır, canı istediği zaman aynen Hamas’ın 7 ekimde yaptığı gibi saldırılar düzenliyor. Ama öldürülenlerin kılık kıyafeti, ırkı vb. ayrıntılar senin gözünde onların değersiz ve terörist olduğuna karar vermen için yeterli sebep değil mi?

ABD ve şer ortakları, terörist adı altında istediğini öldürüyor. Bu adamların öldürecek kimse kalmadığında günün birinde sana da terörist diyerek müdahale etmeyeceğini nereden biliyorsun. Acaba kılık kıyafetine bakınca bu kadın ‘modern’ diye onların sana merhamet edeceğini mi umuyorsun.

Dedelerin Kurtuluş Savaşında savaştı. Hem de Arabı, Kürdü, Türkü bir olarak savaştı. Bunlar Çanakkale şehitliğinde tescilli. Ama sen bu ince, gereksiz ayrıntılara takılma ve bir şampanya patlat Cumhuriyeti rahat rahat kutla. Gözlerini kapat Filistin’e…

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *