Siyonist rejime destek veren Macron, Abbas’ı da ziyaret etti!

Siyonist rejime destek veren Macron, Abbas’ı da ziyaret etti!

Gazze’de barbar saldırılarını sürdüren siyonist işgal rejimine “dayanışma ziyareti” gerçekleştiren Fransa Cumhurbaşkanı, Herzog ve Netanyahu ile görüştükten sonra işgal altındaki Ramallah’a geçerek, Abbas’ın yanına gitti. Macron’un Tel Aviv’de ‘uluslararası koalisyon’ önerisini, Abbas da seslendirdi.

Filistin televizyonu, Abbas-Macron görüşmesinin ardından yapılan açıklamaları yayınladı.

Abbas: Barışı kuracak uluslararası bir koalisyon oluşturulmalı

Filistin’de yaşananların sorumluluğunun siyonist rejimin sırtında olduğunu belirten Mahmud Abbas, aynı sorumluluğu, işgalcinin saldırganlığını derinleştirmeye teşvik eden dünya ülkelerinin de paylaştığını vurguladı. Abbas, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Barıştan uzaklaşıp askeri ve güvenlik çözümlerini tercih eden, iki devletli çözümü baltalamaya çalışan işgal yönetiminin yıkıcı politika ve uygulamalarının devam edeceği konusunda defalarca uyardık. Bugüne bizi sürükleyen güvenlikçi ve askeri çözümlerin artmasını kesinlikle kabul etmiyoruz. Bu durum, bölgede, bölgesel ya da bir dünya savaşına götürebilir.”

Mahmud Abbas; tam bir ateşkes, güvenlik koridorunun açılması, su, elektrik, yakıt ve diğer ihtiyaçların sağlanmasını talep ettiklerini belirterek “İster Gazze ister Batı Şeria olsun, Filistinlilerin topraklarından ve evlerinden alınarak Filistin dışına göç ettirilmelerine karşı olduklarını” yineledi.

Güvenlik Konseyi’ndeki taraflara ve Fransız mevkidaşına, siyonist rejimin saldırılarının derhal durması, uluslararası bir barış konferansı düzenlemesi ve siyasi çözüme geçiş çağrısı yapan Mahmud Abbas, “Gazze Şeridi, işgal edilmiş toprakların bir parçasıdır. Gazze’ye ilişkin kısmi ya da güvenlik içerikli herhangi bir çözümü reddediyoruz. Kapsamlı siyasi çözüme bağlıyız.” ifadelerini kullandı. Abbas, “barışı kuracak uluslararası bir koalisyon oluşturulması” çağrısı yaptı.

Macron: Hamas’ın operasyonunda 30 Fransız öldü veya yaralandı

Oturumda konuşan Emmanuel Macron, “7 Ekim’de Gazze çevresinde Hamas’ın yürüttüğü operasyonda 30 Fransız’ın ölü ve yaralı olduğunu” dile getirdi. “Hiçbir şey hiçbir yerde terör şiddetini haklı çıkarmaz.” diyen Emmanuel, Filistin halkına ve Hamas’ın başlattığı saldırı sonrasında oluşan şiddet girdabının tüm kurbanları için taziyede bulundu.

Gazze’de tutulan esirlerin serbest bırakılması için çalıştıklarını ifade eden Emmanuel Macron, “özellikle Katar olmak üzere bölgesel ortaklarımızla bu konuda koordine halindeyiz.” dedi.

Macron, barış ve güvenlik girişiminin, üç temel üzerinde olması gerektiğini öne sürerek, bunları “terör gruplarıyla mücadele, sivillerin korunması ve siyasi çalışmaların yeniden başlaması” olarak sınıflandırdı.

Konvoyların, elektriğin ve insani yardım konvoylarının Gazze’ye geçiş güvenliğinin garantisine ilişkin Emmanuel, bu konuların, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’dan da bir çeşit kabul gördüğünü dile getirdi.

Emmanuel Macron, Netanyahu ile, işgal rejiminin sorumluluğu taşımasının ve yerleşimcilerden Filistinlilere karşı saldırıların engellenmesi ve suçsuz sivillere karşı işlenen suçları işleyenlerin cezalandırılmasının önemini konuştuğunu savundu.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, birkaç saatlik Ramallah ziyareti öncesinde, “İsrail ile dayanışma ziyareti” gerçekleştirmişti. Ziyareti sırasında Macron, “Terörist Gruplarla Savaş” adını verdiği “bir uluslararası koalisyon kurulması” çağrısında bulunmuştu.

Gazze’de katliam yapan siyonist rejime Fransa’dan tam destek

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *