Gazze’de katliam yapan siyonist rejime Fransa’dan tam destek

Gazze’de katliam yapan siyonist rejime Fransa’dan tam destek

Siyonist rejime destek ziyareti gerçekleştiren Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Isaac Herzog ve Binyamin Netanyahu ile görüştü. Görüşme sonrası Netanyahu, “Bu, Avrupa’nın savaşıdır. Bu Amerika’nın savaşıdır.” ifadesini kullandı. Macron da Hizbullah’ı, İsrail’e saldırmaması için uyardı.

‘Batı koalisyonu Hamas’a karşı savaşsın’ önerisi

Siyonist başbakan Binyamin Netanyahu ile ortak basın toplantısına katılan Emmanuel Macron, Gazze’deki tüm esirlerin serbest bırakılması beklentisini açıkladı. Emmanuel, terör örgütü DEAŞ’a karşı ABD öncülüğünde oluşturulan uluslararası koalisyonun aynı zamanda Hamas’a karşı da mücadele etmesini teklif etti.

Emmanuel Macron ayrıca, terör örgütleriyle mücadele etmek için bölgesel ve uluslararası bir koalisyon kurulması çağrısı yaptı. Terör örgütleriyle mücadele kurallarına da uyulması gerektiğini vurgulayan Emmanuel, bu kapsamda demokratik ülkelerin sivilleri hedef almaması gerektiğine işaret etti.

Emmanuel Macron, sivil halkın korunmasının, insani yardıma ulaşabilmelerini sağlamaktan ve hastanelere su ve elektriğin yeniden verilmesinden geçtiğini savundu.

Fransa’dan Hizbullah’a, İran’a ve Husilere, yeni cephe açmayın uyarısı!

Çatışmanın bölgeye yayılmasının engellenmesi gerektiğine değinen Emmanuel Macron, Hizbullah’ı, İran yönetimini ve Yemen’deki Husileri yeni cepheler oluşturmamaları için uyardı. Filistinlilerle siyasi süreci yeniden başlatmadan siyonist rejimin güvenliğinin kalıcı olamayacağını savunan Emmanuel Macron, Filistinliler için İsrail’e komşu bir devlet isteğini tekrarladı.

Yarın bölge ülkelerinin liderleriyle bir araya geleceğini bildiren Emmanuel, bugün Ramallah’a gideceğini söyledi.

Fransa’ya teşekkür etti, Hizbullah’ı tehdit etti

Siyonist başbakan Binyamin Netanyahu ise Filistin’deki sivil kayıpların sorumlusunun Hamas olduğunu ileri sürerek, Fransa’ya desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Bu çatışmadan Hamas’ın güçlü çıkması durumunda tüm Avrupa’nın bundan etkileneceğini öne süren Binyamin Netanyahu, “Bu, Avrupa’nın savaşıdır. Bu Amerika’nın savaşıdır.” ifadesini kullandı.

Hamas’a karşı “mutlak galibiyeti” amaçladıklarının altını çizen Binyamin, “Hizbullah, bu savaşa ciddi bir şekilde katılmak gibi bir hata yaparsa, tıpkı İkinci Lübnan Savaşı’nda olduğu gibi bundan pişman olurlar.” dedi.

Binyamin Netanyahu, Hizbullah’ın sivil halkın arkasına saklandığını öne sürerek, “Bu savaşa katılırlarsa biz de karşı adım atarız ve Hizbullah için yıkım akıl almaz olur. Umarım sizin (Fransa) ve ABD’nin uyarısını dikkate alırlar. Yoksa çok korkunç sonuçları olur.” uyarısında bulundu.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *