‘Medya bilinçli olarak, terör rejiminin dezenformasyonuna destek oluyor’

‘Medya bilinçli olarak, terör rejiminin dezenformasyonuna destek oluyor’

Filistinli araştırmacı yazar Muin Naim, “New York Times, CNN ve BBC gibi kanallar bu kadar kolay manipüle edilebilecek kuruluşlar değil. Bunlar maalesef bilerek ve isteyerek buna ortak oluyor.” derken, öğretim üyesi Abdullah Ma’rouf Omar da ‘Medya açısından en büyük suç ortağı BBC’dir’ ifadesini kullandı.

Filistinli araştırmacı yazar Muin Naim, AA’ya yaptığı değerlendirmede, Batı medyasının kamuoyunda İsrail’e karşı oluşacak negatif algıyı değiştirmek için bilerek yalan bilgiler üzerinden haber yaptığını belirterek, “İsrail Başbakanı’nın Sözcüsü katliamı doğruladığı bir paylaşım yaptı ardından sildi. Bu açıkça katliamın itirafıdır.” dedi.

Muin Naim’in konuşmasından satır başları şöyle:

“İsrail devleti bu tür katliamlar yapmaya alışmış bir terör rejimidir.”

“İsrail, Avrupa kamuoyunda dahi çok büyük tepkiyle karşılaşınca hemen ‘Biz yapmadık Hamas yaptı’ diyerek yalana sarıldı.”

“BBC, DW gibi kanallar hastaneyi bir gün önceden hedef gösterdi ve bombalamanın ardından dezenformasyon yaymaya devam etti.”

“New York Times, CNN ve BBC gibi kanallar bu kadar kolay manipüle edilebilecek kuruluşlar değil. Bunlar maalesef bilerek ve isteyerek buna ortak oluyor.”

‘Medya açısından en büyük suç ortağı BBC’dir’

Siyonist rejimin 17 Ekim’de Gazze’deki el-Ehli Baptist Hastanesi’ne yönelik saldırısında Batı medyasının rolünü AA’ya değerlendiren İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Doktor Öğretim Üyesi Abdullah Ma’rouf Omar da, medyanın genellikle işgal rejimin söylemlerinin yanında yer aldığını hatırlatarak, “Medya açısından en büyük suç ortağı İngiliz televizyon ağı BBC’dir.” dedi.

Abdullah Ma’rouf Omar’in konuşmasından satır başları ise şöyle:

“Gazze’de yaşananlar gerçek bir insanlık trajedisi. Bu olayların sonuncusu Gazze’deki el-Ehli Baptist Hastanesi’nin bombalanması. İsrail, Filistinli örgütlere karşı savaş açtığını söylüyor fakat gerçekte sadece okulları ve hastaneleri bombalıyor”

“İsrail’in Gazze’deki El-Ehli Baptist Hastanesi’ne yönelik saldırısından bir gün önce, BBC ‘Hamas hastanelerin ve okulların altına tünel mi kazıyor?’ başlıklı açıkça kışkırtıcı bir haber yayınlandı”

“BBC tarafından yayınlanan hastanelerin ve okulların hedef gösterildiği haberden bir gün sonra hastanenin bombalaması, yaşananların bir başlangıcı olduğunu gösteriyor. Bu durum çocuk, kadın, yaşlı, hasta ve hatta hastane personeli dahil olmak üzere şu ana kadar 500 ulaşan insanın öldürülmesiyle sonuçlandı”

“İsrail, sadece sivilleri hedef alan operasyona karşı tepkinin bu kadar şiddetli olacağını beklemiyordu”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *