Siyonist rejimin bombardımanı dün gece de sürdü

Siyonist rejimin bombardımanı dün gece de sürdü

El-Aksa Kanalı Telegram sayfasında verilen habere göre, Gazze’de işgalci İsrail’in saldırıları sonucu bir gecede aralarında kadın ve çocukların bulunduğu 110 Filistinli şehid oldu. ABD, İngiltere, Fransa, Almanya ve İtalya’nın tam destek verdiği siyonist rejim 7 Ekim’den bu yana sivilleri hedef alarak saldırılarını sürdürüyor.

Siyonist işgal ordusu saldırıları 18’inci gününe girerken, Gazze Şeridi’nin birçok bölgesine gece boyunca yoğun hava saldırıları düzenledi.

Aksa Kanalı’nın hastane kaynaklarına dayandırdığı habere göre, Gazze Şeridi’nin Han Yunus ve Rafah kentlerindeki sivil yerleşim bölgelerine siyonist savaş uçakları tarafından düzenlenen saldırılar sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 57’ye ulaştı. Saldırılarda onlarca yaralının olduğu aktarıldı.

Filistin haber ajansı WAFA’nın sağlık kaynaklarından naklettiği haberde, Han Yunus’taki saldırıda, aralarında çocukların da olduğu en az 23 kişinin öldüğü, 45 kişinin yaralandığı belirtildi. Enkaz altında hala çok sayıda kişi olduğu ve kurtarma çalışmalarının devam ettiği aktarıldı. Refah kentindeki saldırılarda ise en az 30 Filistinli yaşamını yitirdi.

Aksa Hastanesi çevresindeki evlere, kentin orta kesimlerindeki Nusayrat Mülteci Kampı’nın batısındaki Esra Kuleleri isimli sivil yerleşim binalarına yönelik hava saldırılarında, çok sayıda ölü ve yaralı olduğu belirtildi.

Ayrıca, Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Cebalya Mülteci Kampı’na son saatlerde düzenlenen bir dizi hava saldırısı sonucunda ölü ve yaralılar bulunuyor.

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı, işgalcinin Gazze’ye saldırılarında 2 bin 55’i çocuk, 1119’u kadın olmak üzere 5 bin 87 kişinin öldüğünü, 15 bin 273 kişinin yaralandığını duyurdu.

Hastanelerde tüm jeneratörlerin durmasına 48 saatten az bir zaman kaldı

Gazze’deki Sağlık Bakanlığının Telegram hesabında, kısa açıklama yapan Bakanlık Sözcüsü Eşref el-Kudra, “Gazze’deki hastanelerde, tüm jeneratörlerin durması için önümüzde 48 saatten daha az bir süre kaldı.” dedi.

Kentteki sağlık sisteminin tarihinin en kötü aşamasında olduğunu belirten Kudra, Gazze’ye yardım ulaştırma mekanizmasının oldukça yavaş işlediğini ve bunun durumu değiştirmeyeceğini söyledi.

Öte yandan, bölgedeki sağlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, yakıt tükendiği için Endonezya hastanesinde elektrikler kesildi. Elektrik olmaması nedeniyle hastaların ölüm tehlikesiyle karşı karşıya kaldığı ifade edildi.

Şifa Hastanesi Müdürü Muhammed Ebu Silmiyye, Al Jazeera’ya yaptığı açıklamada, Gazze’ye yakıt girişi olmazsa büyük bir felaket yaşanacağını söyledi.

Diyaliz bölümünde görevli Doktor Muhammed en-Nakle ise “Tıbbi malzeme ve yakıt eksikliği nedeniyle bin böbrek hastası yavaş bir ölüme mahkum edildi.” dedi. Filistinli Doktor, gerekli imkanların bulunmaması nedeniyle Şifa Hastanesindeki diyaliz seanslarının azaltıldığını söyledi.

Nakle, “Bir hastanın en az diyaliz ihtiyacı, günlük 4 saat olmak üzere haftada 3 seanstır. Ancak içinde bulunduğumuz durumda, bir hasta artık günlük 6 saat olmak üzere hafta 2 seans diyalize girebiliyor. Bu da hastanın hayatını korumaya yetmiyor.” ifadelerini kullandı. Nakle, tıbbi malzeme eksikliğine dikkati çekerek, “Elimizde kalan tıbbi malzemeler, bir haftadan fazla dayanmaz. Elektrik kesintisinin sürmesi, yakıtın ve kalan tıbbi malzemelerin bitmek üzere olması, hastaları ölüm tehlikesiyle karşı karşıya bırakıyor.” şeklinde konuştu.

“Hastaların hayatını kurtarmak için acilen tıbbi ekipman ve yardıma ihtiyacımız var.” diyen Nakle, yardım çağrısında bulundu.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *