ABD Dışişleri: Gazze’de sivil yapılar ‘meşru hedef’

ABD Dışişleri: Gazze’de sivil yapılar ‘meşru hedef’

Siyonist rejimin barbar saldırılarına tam destek veren ABD Dışişleri Bakanlığı’nın sözcüsü Matthew Miller, Hamas üyelerinin Gazze’de sivil yapıların içinde saklandığını bu yüzden İsrail’in bu yapıları “meşru hedef” görmesini desteklediklerini söyledi. Ayrıca “ateşkes Hamas’ın lehine olacağı” için ateşkes ilan etmeyeceklerini belirten sözcü, katliamın süreceği mesajı verdi.

ABD Dışişleri sözcüsü Matthew Miller, siyonist Gazze’ye yönelik devam eden saldırıları başta olmak üzere bölgedeki gelişmeler hakkında soruları yanıtladı.

İran’ın bölgedeki “vekillerinin” saldırılarının artmasından endişe duyduklarını belirten Matthew, “İster ABD çıkarlarını ister bölgedeki diğer çıkarları hedef alıyor olsun, endişe duyuyor ve bu saldırılardan İran’ı sorumlu tutuyoruz.” dedi.

Matthew Miller, söz konusu saldırılara cevap vermek için ABD’nin hazır olduğunu öne sürerken, “Batı Şeria da dahil olmak üzere bölgedeki istikrarsızlık konusunda büyük endişelerimiz var.” ifadesini kullandı.

Sivil yapılar meşru hedef!

Toplantıda, Hamas üyelerinin Gazze’de sivil yapıların içinde saklandığını öne süren Matthew, İsrail’in bu yapıları “meşru hedef” olarak görmesini desteklediklerini, bu nedenle Gazze’de sivillerin zarardan korunabileceği alanlar oluşturmak için çalıştıklarını ve siyonist işgal rejiminin savaş yasalarına uymasının önemli olduğuna inandıklarını söyledi.

Matthew, bir gazetecinin Hamas’ın sivillerin bulunduğu binalardan roket fırlattığı yönünde ABD’nin elinde bir istihbarat bilgisi olup olmadığı sorusuna ise “Son birkaç günde atılan roketlerle ilgili herhangi bir özel istihbarat değerlendirmesinde bulunmuyorum. Ancak Hamas’ın sivil altyapının içine gömülü olduğuna dair uzun süredir devam eden bilgi var.” şeklinde cevap verdi.

Gazze’ye yardım ulaştırılması için İsrail’in saldırılara ara vermesi veya ateşkes ilan edilmesiyle ilgili soruya da Matthew, ateşkesin “Hamas’ın lehine olacağı” yanıtını verdi.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *