Filistin: İsrail barbarca sivil ve savunmasızlara saldırıyor

Filistin: İsrail barbarca sivil ve savunmasızlara saldırıyor

Mahmud Abbas yönetimine bağlı Filistin Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik bombardımanı şiddetle kınandı, uluslararası toplum harekete geçmeye çağrıldı!

İşgal rejiminin saldırılarında fosfor ve misket bombaları da kullandığına işaret edilen açıklamada, “İsrail Gazze’deki halkımıza karşı uluslararası yasaklı silahları kullanarak soykırım suçu işliyor.” ifadeleri yer aldı.

Gazze’de her şeyin bombardımana maruz kaldığı ve şu ana kadar yüzlerce kişinin yaşamını yitirdiği hatırlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Katliam, yıkım ve göç ettirme suçları, işgal devletinin Gazze Şeridi’nde Filistin vatandaşlarına karşı soykırım suçu işlediği anlamına geliyor. Bu, savunmasız sivil vatandaşları barbarca toplu cezaya maruz bırakan açlık ve temel ihtiyaçları kesen çılgın bir kampanya gölgesinde yapılıyor.”

İşgal altındaki Doğu Kudüs ve Batı Şeria’nın farklı bölgelerinde Filistinlilere karşı yapılan saldırıların da kınandığı açıklamada, işgal rejiminin “meşru müdafaa hakkı” iddiasıyla bazı ülkelerden aldığı desteklerle barbarca suçlar işlediği ve Filistin davasını tasfiye etme yönündeki planını hayata geçirmeye çalıştığı ifade edildi.

İsrail’in bölgede barış yerine savaş kültürünü dayatmaya çalıştığını savunan Filistin Dışişleri Bakanlığı, Tel Aviv’in aynı zamanda bu savaşı, Filistin halkının varlığını inkar etme yönünde kullandığına dikkati çekti.

İşgalcinin Filistin halkına karşı insanlık suçu düzeyine varan saldırılarına karşı uluslararası tarafların kayıtsız kaldığına işaret edilen açıklamada, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik bombardımanının durdurulması için uluslararası topluma acilen harekete geçme çağrısında bulunuldu.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *