Cumhurbaşkanı Erdoğan ve kabine üyeleri Anıtkabir’de

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve kabine üyeleri Anıtkabir’de

28 Mayıs seçimlerinden galibiyetle ayrılan ve geçtiğimiz cumartesi günü yemin ederek göreve başlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni kabine üyeleri ile birlikte Anıtkabir’i ziyaret edip mozole önünde saygı duruşunda bulundu.

Mozoleye çelenk bırakan Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğindeki heyet daha sonra İstiklal marşını okudu. Ardından hep birlikte Misak-ı Milli Kulesi’ne geçildi. Erdoğan burada Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı. Deftere yazdıklarını Erdoğan şöyle okudu:

“Aziz Atatürk, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin 2. döneminde yeni kabine üyelerimizle birlikte huzurunuzdayız. Bugün kabinemizin ilk toplantısını yaparak Türkiye Yüzyılı’nın inşası hedefiyle süratle yola çıkıyoruz. Türkiye Cumhurbaşkanı olarak kabinemiz ile birlikte tüm Türkiye’ye 85 milyonun tamamına aşkla hizmet edeceğiz. Bizlere emanetiniz olan cumhuriyetimizin 100. yılına ulaşmanın heyecanını ve haklı gururunu yaşadığımız bu seneyi inşallah şahlanış dönemimimizin başlangıç noktası haline getireğiz. Rabbimiz bizleri milletimize karşı mahçup etmesin ruhun şad olsun.”

Kabine üyeleri arasındaki tek kadın üye olan Mahinur Özdemir Göktaş da Anıtkabir’i ziyaret eden heyetin içerisinde yer aldı.

Erdoğan son olarak geçtiğimiz cumartesi günü TBMM’de yemin ettikten sonra Anıtkabir’i ziyaret etmiş ve Özel Defteri imzalamıştı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *