Ramanlı: Yemin konusunda hiçbir tereddüt yok

Ramanlı: Yemin konusunda hiçbir tereddüt yok

14 Mayıs seçimlerinde AK Parti listelerinden TBMM’ye girmeye hak kazanan HÜDA PAR Batman milletvekili, parti sözcüsü, avukat Serkan Ramanlı’nın Meclis yemini ile ilgili sözleri dikkat çekti.

Seçim sürecinde yaptığı bir konuşmada yemin metninin doğru olmadığını ve değiştirilmesi gerektiğini savunan Ramanlı, “O yemin metni doğru bir metin mi? Bana göre değil. Nasıl ki çocuklarımıza yıllarca bir ideoloji üzerine, varlığını armağan etmek üzerinden bir metin okutuldu her sabahın köründe. Nasıl ki yanlıştı, nasıl ki o yanlıştan dönüldü. Biz parti programımıza da yazdık yemin metni değiştirilmelidir. Biz o yemin metninin doğru bir metin olduğunu düşünmüyoruz.” dedi.

Kendisinin de yemin metnini okuyacağını vurgulayan Ramanlı şöyle devam etti: “Hiç kimse bir ideoloji üzerine yemin etmemelidir. Ben CHP’li değilim. CHP’nin altı oku üzerine ben niye yemin ediyorum. Biz diyoruz ki bütün ideolojilerden insanlar sıyrılsın.”

Bu sözlere gelen tepkiler üzerine Twitter hesabından yeni bir mesaj paylaşan Ramanlı sözlerinin cımbızlandığını savunarak, “Milletvekili yemini konusunda hiçbir tereddüt yok. Herkes kurallara uymak zorunda. Biz de uyacağız. Kimse boşuna algı peşinde koşmasın. Buradan kimseye ekmek çıkmaz.” ifadelerini kullandı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *