Texas’ta 48 saat içinde ikinci olay: 7 ölü

Texas’ta 48 saat içinde ikinci olay: 7 ölü

ABD’nin Texas eyaletinde gerçekleştirilen silahlı saldırıda, bir alışveriş merkezine giren saldırganın, 8 kişiyi öldürmesinin ardından, yine Texas eyaleti Brownsville şehrinde bir sürücünün aracını evsizler ve göçmenlerin üzerine sürmesi sonucu 7 kişi feci şekilde öldü.

Avm saldırısı

Allen İtfaiye Departmanı Şefi Jonathan Boyd, cumartesi günü (6 mayıs) gerçekleşen saldırının ardından yaptığı basın açıklamasında, ölü ele geçirilen zanlının, 8 kişiyi öldürdüğünü, en küçüğü 5 yaşında olan 7 kişiyi de yaraladığını belirtti. Boyd, söz konusu olayda, saldırgan dahil 7 kişinin olay yerinde, iki kişinin de kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği, hastaneye kaldırılan 7 yaralıdan 3’ünün durumunun kritik olduğu bilgisini paylaştı.

Allen Police Departmanı Şefi Brian Harvy de olaya şahit olan bölge halkına, “Elinde olayla ilgili video kaydı olan, önemli bir şeye şahit olanlar FBI’ı arasın.” çağrısında bulundu. Harvy, daha önce yaptığı açıklamada, Allen Premium Outlets isimli alışveriş merkezinde, insanlara rastgele ateş eden saldırganın, etkisiz hale getirildiğini aktarmıştı.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, alışveriş merkezinin dışında yerde yatan insanların olduğu görülmüştü.

Texas Valisi Greg Abbott, yaptığı yazılı açıklamada, saldırıyla ilgili “tarif edilemez bir trajedi” ifadesini kullanmıştı.

Pazar günü gerçekleşen kaza

Texas eyaletinde yer alan Brownsville’de bir araç göçmenler ve evsizler için bir barınak olan Ozanam Center’ın önündeki otobüs durağına daldı. Olayda, 7 kişi hayatını kaybetti, 6 kişi de yaralandı. Kazanın nedeni henüz bilinmezken, polis, sürücünün kasıtlı olarak aracını yayaların üzerine sürdüğünü bildirdi. Aracın sürücüsü gözaltına alındı.

Yılbaşından bu yana 14 bin 600 kişi öldürüldü

ABD’de silahlı şiddet olaylarını arşivleyen Gun Violence Archive’in (GVA) verilerine göre ülkede bu yıl 199 toplu silahlı saldırı gerçekleştirildi. Silahlı şiddet olaylarında 521’i genç ve 93’ü çocuk 14 bin 600 kişi yaşamını yitirdi. Polislerin dahil olduğu silahlı şiddet olaylarında ise 487 kişi öldü.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *