ABD Büyükelçisi: Seçimler bitince Ege’de sular durulacak

ABD Büyükelçisi: Seçimler bitince Ege’de sular durulacak

Yunanistan’da düzenlenen bir forumda Türkiye ile ilişkiler ele alındı. ABD’nin Atina Büyükelçisi, Seçim sonrasında Türk-Yunan ilişkilerinin iki ülkedeki seçimlerden sonra iyileşeceğini söyledi.

Yunanistan, yıllardır düzenlediği Delfi Ekonomi Forumu’nda üst düzey bürokratlarla ekonomi ve siyaseti konuştu. En önemli konulardan biri ise Türkiye ile ilişkilerdi.

ABD’nin Atina Büyükelçisi George Tsunis, Türkiye-Yunanistan arasındaki ilişkilerin seçimlerden sonra daha da iyileşeceğini söyledi. “Burada belirgin güçler, komşular var. Bizim de burada bir ilişki kurmamız ve barışçıl bir şekilde ilişkiyi örmemiz gerekiyor” dedi. Türkiye ve Yunanistan’ın anlaşmazlıkları çözmeye daha yakın olduğunu söyledi.

Ege Denizi’nde iki tarafın da çıkarları ve ortaklığı olduğunu ve hem Türkiye hem Yunanistan’ın “seçim döneminden çıktıktan sonra” yeniden barışçıl çözümlere yöneleceğini kaydetti.

Türkiye’nin F-16’ları almasının doğru olduğunu açıklayan Tsunis, Avrupa’nın da Türkiye’ye bu konuda daha fazla destek olması ve daha iyi davranması gerektiğini söyledi.

(Cnn Türk)

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *