Turan: 2. tura kalırsa herkesle görüşürüz

Turan: 2. tura kalırsa herkesle görüşürüz

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, katıldığı A Haber yayınında seçimlerin ikinci tura kalması halinde herkesle görüşebileceklerini belirterek, “Türkiye’nin büyümesi ve hedefleri için, biz herkesle görüşmeye açığız” ifadesini kullandı. Millet İttifakı adayı Kılıçdaroğlu da, seçimi ilk turda yüzde 60’la kazanacağını savundu.

Turan, “Her dönemki anketleri inceleyin; son bir ay, son 10 gün ve seçim günü kararsızların iktidara yakın toplandığını görürsünüz. Kararsız kalmadı artık” iddiasında bulundu. Turan şöyle devam etti:

“Ümit ediyoruz yeni dönemde milletimiz ‘evet’ derse ve bize devam imkânı verirse, çok daha büyük bir motivasyonla her sosyal kesimin sorunlarını çözmek için büyük bir mesai harcayacağız. Seçim, ikinci tura kalırsa, Türkiye’nin büyümesi ve hedefleri için, biz herkesle görüşmeye, herkesle iddialarımızı paylaşmaya açığız. Biz ülkenin birliğine beraberliğine taraf olan, terörle bağının olmadığını bildiğimiz herkesle görüşmeyi bir görev biliriz.”

Kılıçdaroğlu’ndan ilk turda yüzde 60 iddiası

Sözcü gazetesinden Emin Özgönül’e değerlendirmelerde bulundu: “14 Mayıs günü yüzde 60 oyla 13. Cumhurbaşkanı seçileceğim. Bu iş ikinci tura kalmaz, ilk turda biter.” ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu, “Gençlere güveniyorum. Seçimin kaderini onlar belirleyecek. 5 milyon 300 bini aşkın genç ilk kez sandığa gidip oy kullanacak. Bu gençler mevcut düzenden memnun değil. Parlamentoda çoğunluğu alacağız ve güçlendirilmiş parlamenter sistemi de getireceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda bir enkaz devralacaklarını belirten Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: “Ekonominin de çıkmaz içinde olduğunu biliyoruz. İktidarda kalmak için Türkiye’yi, insanımızı, geleceğimizi feda ediyorlar. Merkez Bankası Saray’ın kasası oldu. Düzlüğe çıkmak için bizim bir yıla ihtiyacımız var. Demokratik yollarla bunları gönderip, her kuruşun hesabını topluma veren anlayışı egemen kılacağız. Bu seçimde demokrasi oylanacak: Bu ülkede demokrasi olsun mu olmasın mı? Mutlaka sandığa gidin, oy kullanın. Vicdanının sesini dinleyerek oy kullanın.”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *