‘Alevi.’ videosu 100 milyonu aştı

‘Alevi.’ videosu 100 milyonu aştı

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Alevi.” başlığı ile yayınlanan videosu Twitter’da 100 milyon görüntülenmeyi aştı. Videosunda ilk kez oy vereceklere hitap eden Kılıçdaroğlu, “Kimliklerimiz bizi biz eden varlığımızdır ve elbette onurla sahip çıkmamız gerekir. Onları seçemez, onlarla doğar, yaşar ve ölürüz.” vurgusunda bulunuyor.

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 19 Nisan günü saat 21.30’da yayınladığı video 74 binden fazla retweet, 20 binden fazla alıntı, 458 binden fazla beğeni aldı. Videonun toplam görüntülenmesi ise 101 milyonu geçti.

Kılıçdaroğlu “Alevi.” başlıklı videosunda özetle şunları söylemişti:

“İlk oyunu verecek olan sevgili evlatlarım. Ben Aleviyim; Hak, Muhammet, Ali inancıyla yetişmiş samimi bir Müslümanım. Allah’ın verdiği bir canım var; kul hakkı yemem, harama beytülmale el uzatmam. Atatürk’ün bize armağan ettiği bu güzel ülkede her şeyden uzak ve yoksul bir evde doğdum.

Cumhuriyetin bize verdiği fırsatlar sayesinde okudum. Mesleğim oldu, ailemi kurdum. Kimliklerimiz bizi biz eden varlığımızdır ve elbette onurla sahip çıkmamız gerekir. Onları seçemez, onlarla doğar, yaşar ve ölürüz. Ancak hayatta seçebileceğimiz çok önemli şeyler var. İyi bir insan olmayı, dürüst, ahlaklı, vicdanlı, erdemli olmayı ve adil olmayı seçebiliriz. Ve bu seçimler hem bizi hem de içinde bulunduğumuz toplumu hızla değiştirebilir.

(Sputnik)

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *