Sudan’da ABD konvoyuna ateş açıldı

Sudan’da ABD konvoyuna ateş açıldı

Sudan’da dün ülkesine ait diplomatik bir konvoya ateş açıldığını bildiren ABD Dışişleri Bakanı, ilk bulguların HDK birliklerinin olaya karıştığını gösterdiğini ileri sürdü. Saldırıda herhangi bir yaralanma olmadığını bildiren Blinken, saldırıyı sorumsuzluk olarak niteledi!

BBC’de yer alan habere göre, G7 Dışişleri Bakanları toplantısı için Japonya’da bulunan Blinken, Sudan’ın başkenti Hartum’da yaşanan olayda ölen ya da yaralanan olmadığını ancak saldırının kabul edilemeyeceğinin taraflara bildirildiğini ifade etti.

“Bu eylem pervasızcaydı, sorumsuzcaydı” diyen Blinken, saldırıda konvoydakilerin güvenliklerinin tehlikeye atıldığını söyledi. Olaya dair soruşturmanın sürdüğünü kaydeden Blinken, ilk bulguların HDK birliklerinin olaya karıştığını gösterdiğini aktardı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby de devam eden güvenlik endişelerine ve Hartum havaalanının kapatılmasına rağmen, şu aşamada Sudan’daki ABD personelini tahliye etme planlarının olmadığını belirtti.

Avrupa Birliği’nin (AB) Hartum’daki İrlandalı Büyükelçisi Aidan O’Hara konutunda saldırıya uğramış o da ciddi bir yara almadan kurtulmuştu.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *