Diyarbakır’da cami açılışı yapıldı

Diyarbakır’da cami açılışı yapıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Diyarbakır’da düzenlenen törene HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile birlikte katıldı.

Diyarbakır’da deprem konutları temel atma ve 1432 sosyal konut ile 17 dükkanın anahtar teslim töreni yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının ardından Diyarbakır’da yapımı tamamlanan 1432 konut ile 17 dükkanın anahtar teslimi gerçekleştirildi.

Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ile bazı ailelere konutlarının anahtarlarını verdi. Yapılan canlı bağlantı ile deprem konutlarının temeli atıldı.

Tören alanında, “Yedi düvelin birleşip yıkamadığı adam”, “7’li sülale lüle lüle, Kemal sana güle güle”, “14 Mayıs Türkiye için iftihar vakti”, “Adam kazanacak” yazılarının olduğu afiş ve pankartlar yer aldı.

Daha sonra, yapımı 6 yılda tamamlanan, Diyarbakırlı İhsan Arslan tarafından Yenişehir semtinde yaptırılan Selahaddin Eyyubi Camisi’nin açılışına geçildi.

Zekeriya Yapıcıoğlu, Devlet Bahçeli ve Diyanet İşleri Başkanı ile caminin açılış kurdelesini kesen Erdoğan, “Camimiz tüm ümmet için hayırlara vesile olsun inşallah. Maddi ve manevi emeği geçenlerden de Rabb’im razı olsun.” dedi.

Açılışta dua eden Diyanet İşleri Başkanı, “Burada İslam’ın şiarından olan mabetlerin en güzellerinden birisi olan Selahaddin Eyyubi Camii’mizin açılışını yapıyoruz, bu camimizin temelinden tamamlanmasına kadar yapılmasında emeği geçen bütün kullarından razı ol Ya Rabbim. Çocuklarla, gençlerle, kadınıyla, erkeğiyle camimizi bir ilim merkezi olarak kullanmayı bizlere nasip eyle Ya Rabbi. Camilerimizin minarelerinden ezanları, gönderlerden bayrağımızı eksik eyleme Ya Rabbi. İlahi Ya Rabbi milletimizi, devletimizi ilelebet payidar eyle. Bütün camilerimizi en güzel bir şekilde değerlendirmeyi, hocalarımızın yapmış olduğu derslere devam eden gençlerle dolmasını nasip eyle Ya Rabbi.” ifadelerini kullandı.

Selahattin Eyyubi Camii ve Külliyesi

43 bin 500 metrekare kapalı alanı olan caminin bünyesinde, 700 kişilik bir konferans salonu, 1500 metrekarelik fuaye ve sergi salonu ile 500 araçlık otopark yer alıyor. Caminin külliyesinde 2 bin 400 metrekarelik bir kafeterya, kütüphane ve gençlik merkezi, yüz ölçümü 4 bin metrekareyi bulan ofis ve eğitim alanları da bulunuyor.

Her bir kapısının ayrı ismi bulunan caminin yanlarındaki 4 kapı Hz. Adem (a.s.), Hz. İbrahim (a.s.), Hz. Musa (a.s.) ve Hz. İsa’nın (a.s.) adlarını taşırken ana kapıda ise Hz. Muhammed (s.a.s.)’in ismi yer alıyor.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *