İstanbul’da suç örgütü operasyonu: 131 yakalama

İstanbul’da suç örgütü operasyonu: 131 yakalama

Kırmızı bültenle aranan ve İtalya’da yakalanan Barış Boyun’un yönettiği organize suç örgütüne yönelik operasyonda 131 şüpheli yakalandı, çok sayıda silah ve uyuşturucu ele geçirildi. Diyarbakır’da yapılan operasyonda ise 200’den fazla uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, hakkında kırmızı bültenle arama kararı bulunan ve İtalya’da yakalanan Barış Boyun liderliğindeki silahlı organize suç örgütünün deşifresine yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından alınan soruşturma kararıyla çalışma başlattı.

Soruşturma süresince meydana gelen eylemleri, Boyun’un para karşılığında münferit kişi veya gruplara yaptırdığı gibi üçüncü şahısları azmettirdiğini, cinayet ve kasten yaralama eylemlerini de kendi suç örgütü adına para karşılığında gerçekleştirdiğini belirleyen ekipler, eylemlerin bir kısmının uyuşturucu ticaretinden elde edilen haksız kazancın pay edilmesinden kaynaklı sorunlar sebebiyle gerçekleştirildiğini tespit etti.

Suç örgütü 103 eylem gerçekleştirdi

Ekipler ayrıca örgütün sosyal medya mecralarını aktif olarak kullanarak yeni üyeler kazandığını, üyelerin daha önce terör suçları da dahil olmak üzere çeşitli adli olaylara karışan zanlılardan olduğunu belirledi.

Çalışmalarını tamamlayan ekipler, Haliç Köprüsü’nde çıkan silahlı çatışmada Cumali Aslan’ın, Kağıthane’deki silahlı çatışma arasında kalan Kur’an kursu hocası Ramazan Arslan’ın, Beşiktaş’ta bir eğlence mekanında Yasin Keskin’in, Şişli’de Sırp suç örgütü elebaşı Jovan Vukotiç ile Beyoğlu’nda Kasımpaşa Spor tribün lideri Yüksel Ustahüseyin’in öldürülmesi konuları başta olmak üzere, İstanbul genelinde çalıntı araçlar ve motosikletlerle 103 eylem gerçekleştiren suç örgütü üyelerinin yakalanmasına yönelik belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda 131 şüpheli yakalanırken adreslerde yapılan aramalarda 2 kalaşnikof silah, 2 otomatik tabanca, 72 ruhsatsız tabanca, 2 anahtarlık görünümlü suikast silahı, 6 tüfek, 2 çelik yelek ile 1 kilogram uyuşturucu, çok sayıda mermi ve dijital materyal ele geçirildi.

Emniyete götürülen şüphelilerin işlemleri sürüyor.

Süleyman Soylu’dan açıklama

Diyarbakır’da düzenlenen ve 200’den fazla uyuşturucu satıcısının gözaltına alındığı Kökünü Kurutma operasyonu sonrası açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul’da bir organize suç örgütüne yönelik geniş kapsamlı çalışma yapıldığını duyurdu.

Süleyman Soylu, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nde beraberinde Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş ve İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya düzenlediği basın toplantısında, Kökünü Kurutma Operasyonu’na ilişkin bilgiler paylaştı.

Diyarbakır’daki operasyonun sabah saat 04.45’te başlatıldığını anlatan Süleyman Soylu, “50. Kökünü Kurutma Operasyonu kapsamında Diyarbakır’da saat 04.45’te emniyet teşkilatımızdan 2 bin 135 kahraman arkadaşımız 20 polis dedektör köpeğimiz, hava araçlarımızla operasyon başladı. Toplam 236 şüpheliye yönelik operasyonda bu saat itibariyle 201 şüpheli gözaltına alındı” dedi.

Bakan şunları anlattı: “İmalat organizasyon satış yani özellikle Diyarbakır’da yaşayan gençlerimize yönelik buradan yönlendirdikleri ülkemizdeki başka noktalara yönelik uyuşturucunun satışı imalatı ve ticaretiyle ilgili bu suçun kapsamına giren tam 8 aydır yapılan teknik takip ve inceleme sonucunda kahraman arkadaşlarımız 201 şüpheliyi gözaltına aldı.”

Süleyman Soylu, İstanbul’da da bu sabah uzun zamandır takip edilen organize suç örgütüne yönelik kapsamlı operasyon gerçekleştirildiğini belirterek şöyle devam etti:

“İstanbul’da bu sabah gerçekleştirdiğimiz, uzun zamandır takip ettiğimiz organize suç örgütüne yönelik operasyonda suç örgütü yöneticisinin kırmızı bültenle aranırken aylar önce İtalya’da yakalandığı ve İtalya devletinin gözetimi altında bulunduğu suç örgütüne yönelik toplam 161 şüpheliden aynı örgüte mensup 131’i gözaltına alınmıştır. İki kademede bu operasyon gerçekleştirilmiştir. Operasyonda 7 kalaşnikof, 20 tabanca, 6 tüfek, 2 çelik yelek ve buna yönelik birçok suikast ve aynı zamanda suç aleti ele geçirilmiştir. İstanbul Emniyeti’ni tebrik ediyorum.”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *