Şanlıurfa’da sağanak nedeniyle okullara bugün de ara verildi

Şanlıurfa’da sağanak nedeniyle okullara bugün de ara verildi

Önceki gün yaşanan selde 13 kişinin hayatını kaybettiği Şanlıurfa’da okulların yağmur nedeniyle bugün de tatil edildiği bildirildi. Valilik, merkez ilçelere son 2 günde düşen yağış miktarının metrekarede 137,6 kilograma ulaştığını kaydetti.

Valiliğin Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Şiddetli sağanak yağışın beraberinde getirdiği olumsuzluklar sebebiyle ilimizdeki tüm okul kademelerinde eğitim öğretime 17.03.2023 tarihinde 1 gün ara verilmiştir. Kamu kurumlarındaki hamile/engelli/kronik rahatsızlığı olan kamu görevlilerimiz de idari izinli sayılacaktır.” ifadeleri kullanıldı.

Şanlıurfa’da sağanak nedeniyle eğitim öğretime dün ve önceki gün de ara verilmişti.

Urfa ve Adıyaman’da 16 kişi hayatını kaybetti

Şanlıurfa Valiliği, 15 Mart günü etkili olan sel baskınları sonucu kayıp 2 kişiyi arama çalışmalarının sürdüğünü, 2 bine yakın ev ve iş yerinde hasar tespiti yapıldığını bildirdi. Valilikten yapılan açıklamada kentte son 30 yılda metrekareye düşen ortalama yağış miktarının 57,9 kilogram olduğu, merkez ilçelerine son 2 günde düşen yağış miktarının ise 137,6 kilograma ulaştığı belirtildi.

Şiddetli sağanak yağışla Karakoyun, Cavsak, Karaköprü ve Sırrın derelerinin taşması sonucu sel baskınlarının meydana geldiği ve en çok bu bölgelerin afetten etkilendiği belirtilen açıklamada, dün ve bugün ildeki tüm okul kademelerinde eğitim ve öğretime bir gün ara verildiği, kamu kurumlarında çalışan hamile ve engelli personelin idari izinli sayıldığı hatırlatıldı.

Dün Şanlıurfa GAMER’de açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da, Şanlıurfa’da 13 kişinin hayatını kaybettiğini dile getirerek “Selde 15 vatandaşımızı kaybettik. Şanlıurfa’da 3, Adıyaman’da 2 vatandaşı arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Yani 5 vatandaşımıza ulaşmaya çalışıyoruz. Şanlıurfa’da şu anda yoğun bakımda 4, serviste 6, acil serviste de 4 vatandaşımız var. Toplam 60 vatandaşımız gelmişti, diğerleri taburcu edildi. Şu ana kadar arkadaşlarımızın tespit ettiği; 2 bine yakın ev ve iş yeri; bunlar zemin ve bodrum kat olmak suretiyle eşyaları, iş yerindeki malları hasara uğramış durumdadır. Bunlarla ilgili hasar tespitleri, gerek Defterdarlığımız gerek Aile ve Sosyal Hizmetler kanalıyla kaymakamlıklarımız ve valiliklerimizin koordinasyonunda sürdürülmektedir.” diye konuştu.

Soylu, şehrin suyuyla ilgili bir sorun oluştuğunu ifade ederek “Değerlendirmeler sonucu, özellikle Fırat’tan gelen suyun yoğun çamurlu bir şekilde akması üzerine şehre suyu kıstılar. Şehre gelebilecek bu suyun da normal akışını sağlayabilmek, aynı zamanda ilgili istasyonlara gelip orada şehre verilebilecek hale gelmesini temin edebilmek için de çalışmaları sürdürüyorlar.” dedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül de medyada, Abide Kavşağı’nın alt kısmının yeni yapılmış bir yer olarak gösterildiğine işaret ederek yapının 2012 yılında inşa edildiğini söyledi.

Cavsak Deresi’nin taşması nedeniyle Abide Kavşağı’nda su birikintisi oluştuğunu aktaran Beyazgül, “Abide Kavşağı’nın alt kısımda kendiliğinden oluşan bir su birikintisi yok. Askeriyeden gelen Cavsak Deresi patlamış, onun için de önlem alınması gerekiyor tabii ki. Onun da çalışmalarını yapacağız.” dedi.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *