Akşener’in ayrılması ile masa 5 ortakla toplandı

Akşener’in ayrılması ile masa 5 ortakla toplandı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Altılı masadan ayrılması üzerine kalan 5 ortak dün olağanüstü toplandı. Toplantı sonrası yapılan ortak açıklamada, “Hedefimiz; kaybedeni olmayan bir zaferdir!” denildi.

2 Mart’ta bir araya gelerek, 6 Mart Pazartesi günü ortak adayını ilan edeceğini duyuran Altılı Masa, Saadet Partisi genel merkezinde toplanmıştı.

3 Mart’ta ise, masanın önemli ortaklarından İYİ Parti lideri Meral Akşener sert bir açıklama yaparak masayı terk etmiş ve açıklamasında, “Bu masa artık ortak akıl platformu olmaktan çıkmış, tüm alternatiflerin kara listeye alınarak tek bir adayın tasdiki için çalışan noter masasına dönüşmüştür.” ifadesini kullanmıştı.

Bu gelişme üzerine 4 Mart’ta bir araya gelen masanın diğer ortakları, yeni bir açıklama yayımladı. Açıklamada, 6 Mart’ta ortak adayın açıklanacağı teyid edilirken, “Yarının Türkiyesini inşa ve ihya etmekte kararlıyız!” denildi.

Açıklamanın tam metni şöyle:

MİLLET İTTİFAKI ORTAK BASIN AÇIKLAMASI (4 MART 2023)

Millet İttifakı olarak, bugün Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde bir araya geldik. Ülkemizin tüm toplum kesimlerinin en geniş yelpazede temsil edildiği ve bizatihi milletimizin kurduğu masamız ilk gün hangi ilke ve hedefler doğrultusunda kurulduysa, bugün de yine aynı istikamette çalışmalarına devam etme kararlılığındadır.

Hiçbir gelişme milletimizin deprem felaketi dolayısıyla yaşamakta olduğu acıların ve bu acılara sebep olan yönetim zafiyetinin üstünü örtemez. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor, bütün bu yönetim zafiyetlerine son vereceğimizi ve ayrıca tüm vatandaşlarımızı güvenli şehirlerde ve güvenli konutlarda yaşatmak için gerekli tedbirleri alacağımızı taahhüt ediyoruz. Millet İttifakının belediye başkanları da şimdiden bu taahhütlerin gereğini yerine getirmek için çalışmalarını sürdürmektedir.

Bizler, yola çıktığımız ilk günden beri ortak akıl, istişare ve uzlaşı ile bir süreç yürütüyoruz. Yeni bir dönemin şafağında olduğumuzun bilinciyle; bu topraklarda umudu yeniden yeşertecek ve güzel ülkemizde insan onuruna yaraşır hayat şartlarını hep birlikte tesis edeceğiz.

Düne ve bugüne sıkışmadan, “Yarının Türkiye”sini inşa ve ihya etmekte kararlıyız! Bizler, 85 milyon insanımızın hiçbir ferdini dışarda bırakmadan, hiç kimsenin kalbini kırmadan, güvenini boşa çıkarmadan yolumuza devam edeceğiz.

Hedefimiz; kaybedeni olmayan bir zaferdir!

Bu çerçevede; bir önceki toplantımızda karara vardığımız gibi, 6 Mart Pazartesi günü tekrar Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde bir araya geleceğiz. Ortak bir anlayışa ulaştığımız 28. Dönem TBMM ve 13. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ortak Cumhurbaşkanı adayımız ve geçiş süreci yol haritası konusunda nihai açıklamayı kamuoyu ile paylaşacağız.

Saygılarımızla…

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Akşener yorumu

İYİ Parti’nin Altılı Masa’dan ayrılmasına ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu konuyla ilgili aralarında bir karar aldıklarını belirterek, şunları anlattı:

“Dedik ki bu konuyla ilgili ikinci bir gelişmeye kadar biz konuşmayalım. Bunlar eteklerindeki taşları döksünler, eteklerindeki taşları döktükten sonra bir değerlendirmeyi biz Cumhur İttifakı olarak aramızda yaparız. AK Parti olarak da bizler MYK’da, MKYK’da gerekli değerlendirmeleri yaparız ve değerlendirmelerden sonra kararımızı veririz. Yani biz şimdi dökülen taşları toplamak gibi bir derdimiz yok. Çünkü biz bunun böyle olacağını, bundan aylarca önce zaten söylemiştik, hatırlayın. İranlıların o meşhur, ‘Oturdular, konuştular ve dağıldılar.’ demiştik. Öyle oldu mu şu anda? Oldu.”

“Biz can derdindeyiz, bunlar ise mal derdinde.” ifadesini kullanan Erdoğan şöyle devam etti:

“Bu dağılmanın olduğu anda biz neredeydik? Dolmabahçe’de biz 110 kadar ilim adamıyla partimizin bu konudaki yetkili bakanlarıyla toplantı halindeydik. Çünkü biz can derdindeyiz. Türkiye’de bir deprem olayı var. Felaketlerin felaketi bir durum var. Ve biz bu felaketi nasıl önleriz, nasıl bir an önce bu enkazı kaldırırız ve bunların yerine de halkıma dediğim gibi, bize 1 yıl müsaade edin, biz bir yıl içerisinde inşallah bu enkazı kaldırıp, bir taraftan da konutları Van’da olduğu gibi Bingöl’de olduğu gibi, Malatya’da olduğu gibi, Elazığ’da olduğu gibi, Antalya’da, Manavgat’ta bütün buralarda olduğu gibi, İzmir’de olduğu gibi, aynı şekilde bir an önce inşallah bunları derleyip toparlayıp şu anda dışarıda kalan vatandaşımı tekrar konutlara yerleştirelim istiyoruz. Bunun için bir taraftan zemin etütlerini şu anda yapıyoruz. Bu zemin etütlerinin akabinde de ‘Nerede, neyi yapacağız?’ Çünkü hedefimiz yani zemin artı 3 gibi konutlar yapmak ve hafif malzemeler kullanmak suretiyle de buraya bir güven tesis etmenin gayreti içerisindeyiz. Bu güvenle beraber de benim vatandaşım huzur içinde bu kendilerine hazırladığımız yerlere yerleşsin istiyorum.”

Erdoğan bir tavsiyede bulunmak istediğini belirterek, “Yani buradan şöyle Çamlıca Cami’nin altındaki o Ferah Mahallesi, Küplüce, oralardaki yaptığımız konutları bir görmenizi isterim. Eğer oralardan bir çekim yaparsanız, bakın bu kısa süre içerisinde bu konutları nasıl yaptığımızı görürsünüz. Ben hep şunu söyledim; ‘Ne olur bize yardımcı olun, bir an önce şu oturduğunuz yerlerden çıkın ve biz de kiranızı, her şeyinizi verelim ve buralara süratle konutları yapalım.’ dedik. Maalesef ilk zamanlar hep ‘hayır’ dediler ama şimdi bakıyorum yavaş yavaş diyorlar ki ‘ne olur, bizim buraları ne zaman yıkacaksınız’ da diyorlar. ‘Eğer siz hazırsanız biz hazırız’ diyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bir gazetecinin, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Altılı Masa’nın cumhurbaşkanı adayıyla ilgili açıklamalarını hatırlatarak değerlendirmesini sorması üzerine Erdoğan, “AK Parti olarak, Cumhur İttifakı olarak onlar ne der, ne yapar, nasıl adım atar böyle bir durumumuz yok. Biz zaten Cumhur İttifakı olarak hedefimizi belirledik, yolumuzu belirledik ve şu anda bütün çalışmalarımızı da bunun üzerine yapıyoruz. Onlar ne yaparlarsa yapsınlar, biz planımız üzerinden, yol haritamız üzerinden çalışmalara devam ediyoruz.” dedi.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *