Siyonist bakan Ukrayna’da

Siyonist bakan Ukrayna’da

Filistinlilere yönelik baskısı devam eden işgal rejimi, Ukrayna konusunda Rusya’ya karşı Batı’nın istediği adımları atmaya çalışıyor. Siyonist bakan Eli Cohen, İsrail büyükelçiliğini yeniden açmak için Kiev’e gitti. Eli Cohen, İsrail’in savaş hakkında ‘sessiz kalmaya devam edeceğini’ söylemişti.

İşgalci İsrail yönetimi son bir yılda Ukrayna savaşının doğurduğu atmosferde Rusya ve Batı ile ilişkilerini yönetmekte zorlanıyor. Ukrayna savaşının başlamasından itibaren Rusya’yı karşısına almamak için tarafsız kalmaya çabalayan, bir dönem arabuluculuğa da soyunan İsrail, son durumda hem Rusları hem Ukraynalıları karşısına aldı; stratejik müttefiki ABD ve Batı tarafından da eleştirilen bir konuma geldi.

İran’ın, Rusya’ya Ukrayna savaşında “kamikaze ya da intihar” diye isimlendirilen silahlı insansız hava araçları (SİHA) ve balistik füze sağladığına ilişkin haberler, siyonist İsrail yönetimini daha da zor durumda bıraktı.

Ukrayna’nın İsrail’den askeri yardım taleplerini yanıtsız bırakan Tel Aviv yönetimi, Rusya’nın Suriye’deki askeri varlığını ve “operasyonel kısıtlamaları” gerekçe göstermişti.

Cohen: Savaş hakkında essiz kalacağız

İşgalci İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, göreve geldikten birkaç gün sonra 2 Ocak’ta Bakanlık binasında düzenlediği basın toplantısında, İsrail’in gelecek dönemde Ukrayna’daki savaş hakkında daha “sessiz kalacağı” açıklamasında bulunmuş ve ertesi gün Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile telefonda görüşmesiyle eleştirilmişti.

İşgalci İsrail’de kasım ayında seçimleri kazanarak yılın son günlerinde yeniden iktidara gelen Başbakan Binyamin Netanyahu, geçen ay CNN televizyonuna verdiği röportajında “Ukrayna’ya askeri yardım yapmayı değerlendirdiklerini” söylemişti. Moskova yönetimi de “bu silahların kendileri için meşru hedef sayılacağı ve krizin derinleşmesine yol açacağı” uyarısı yapmıştı.

Eli Cohen önceki gün Türkiye’yi ziyaret etmiş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ayrı ayrı görüşmüştü. Çavuşoğlu, bu zor zamanda gösterdikleri dayanışma için İsrail’e teşekkür etmişti.

Rusya’dan Fransa’ya eleştiri, İsrail’e uyarı

Çavuşoğlu: İsrail’e teşekkür ederim

İsrail Dışişleri Bakanı Ankara’da: Biz burada olmaya devam edeceğiz

‘Çıkarları İsrail’i, Rusya’nın safında tutuyor’

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *