Çavuşoğlu, ABD’ye gidiyor

Çavuşoğlu, ABD’ye gidiyor

ABD’li mevkidaşı Antony Blinken ile 18 Ocak’ta Washington’da yapacağı görüşme için Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ABD’ye gidiyor.

Çavuşoğlu, Blinken’le Washington’da yapacağı görüşmede, Stratejik Mekanizma Toplantısı’nın bakanlar düzeyinde ikinci toplantısını gerçekleştireceklerini söyledi.

Çavuşoğlu, “Çarşamba günü Sayın Antony Blinken ile Stratejik Mekanizma Toplantısı’nın bakanlar düzeyinde 2’nci toplantısını gerçekleştireceğiz. Çarşamba günü gündemimizde belirlediğimiz konuları değerlendireceğiz. Bunlardan biri de F-16. Bunun dışında ikili düzeyde, bölgesel düzeyde değerlendireceğimiz konular var. F-16’da askeri müzakereler tamamlandı. ABD Savunma Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı’na gönderdi. Yönetim, Dışişleri Bakanlığı aracılığı ile gayriresmi şekilde kongreye bildirimde bulundu. Her iki kanatta da dış ilişkiler komisyonu başkanları ve en tecrübeli üye. Buradan itiraz gelmezse süreç tamamlanıyor, resmi bildirim oluyor. Biri iki itiraz var, özellikle bir senatör sürekli itirazını gündeme getiriyor. Biz sorunsuz şekilde geçmesini arzu ederiz. Yönetimle her düzeyde anlaşmalar sağlandı. Yönetimin bunun sadece Türkiye için değil NATO için de önemli olduğunu vurgulaması önemlidir. İrade yönetimde. Yönetim işleyiş sürecinde kararlı durursa herhangi bir sorun yaşanmaz. Biz şartlı veya elimizi kolumuzu bağlayan şekilde bir ülkeden ürün almak istemeyiz” diye konuştu.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *