‘Ukrayna ekonomisi çöktü, ordusu ABD yardımına bağlı’

‘Ukrayna ekonomisi çöktü, ordusu ABD yardımına bağlı’

ABD’nin eski dışişleri bakanlarından Condoleezza Rice, eski ABD Savunma Bakanı Robert Gates ile birlikte Washington Post gazetesine Ukrayna konulu bir makale yazdılar.

Rice, eski ABD Savunma Bakanı Robert Gates ile birlikte Washington Post gazetesi için kaleme aldıkları makalede Ukrayna ekonomisinin tamamen yok edildiğini, ülkenin askeri güçlerinin ise doğrudan Batı’dan sağlanan ekipman ve silah tedarikine bağımlı hale geldiğini belirtti.

Sputnik’in aktardığına göre, “Ülkenin ekonomisi harap olmuş durumda, milyonlarca vatandaşı dışarıya kaçtı, altyapısı çöküyor, madeni kaynaklarının, endüstriyel potansiyelinin ve tarım arazilerinin önemli bir kısmının Rusya’nın kontrolü altında”denilen yazı şu ifadelerle devam etti:

“Ukrayna’nın askeri potansiyeli ve ekonomisi artık neredeyse tamamen Batı’dan, özellikle de ABD’den gelen hayati öneme sahip yollara bağlı. Rus ordu birliklerine karşı başarı sağlanamazsa Batı’nın Ukrayna’ya ateşkes müzakeresi yapma baskısı, savaş alanındaki duruma bağlı olarak yoğunlaşacak.”

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin daha önce Moskova’nın asla Ukrayna ile müzakerelerden vazgeçmediğini, Kiev yönetiminin kendi kendine bunu yasakladığını ve bunun ‘bir parça sıradışı ve hatta tuhaf göründüğünü’ belirtmişti. Moskova’nın Ukrayna krizini büyütmeye değil, sona erdirmeye meyilli olduğunu vurgulayan Putin, Kiev’in hazır olması durumunda Rusya’nın her zaman diyaloğa açık olduğunu vurgulamıştı.

Kadirov: Çeçenistan’dan yaklaşık 300 çevik kuvvet mensubu özel operasyon bölgesine doğru yola çıktı

Çeçenistan lideri Ramzan kadirov, Telegram kanalından yaptığı paylaşımda Rosgvardiya Çeçenistan İdaresi’nden yaklaşık 300 Ahmat-1 çevik kuvvet savaşçısının Ukrayna’da devam eden özel askeri operasyon bölgesine doğru yola çıktıklarını ifade etti.

Kadirov, “Bugün Çeçenistan Cumhuriyeti Rosgvardiya İdaresi’ne bağlı Ahmat-1 çevik kuvvet biriminin yaklaşık 300 savaşçısı, cephedeki kardeşlerine yardım etmek için Grozni Uluslararası Havalimanı’ndan yola çıktı. Bu kişilerden her biri, satanizm denen o lanetli fenomeni ortadan kaldırma arzusuyla dolup taşıyor” ifadelerini kullandı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *