ABD ve Türkiye’den eş zamanlı karar

ABD ve Türkiye’den eş zamanlı karar

Terör örgütü DEAŞ’a finansman sağladığı tespit edilen 5 gerçek ve 2 tüzel kişinin mal varlıklarının dondurulmasına ilişkin, ABD ile Türkiye’nin eş zamanlı olarak karar verdiği bildirildi.

Türk Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, DEAŞ ile iltisaklı bir şebekenin mal varlıklarının dondurulduğu duyuruldu. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“DEAŞ terör örgütüne finansman sağladığı tespit edilen 5 gerçek ve 2 tüzel kişinin malvarlıklarının Türkiye ve ABD tarafından eşzamanlı olarak dondurulmasına karar verilmiştir.
Kamuoyu, sözkonusu karar hakkında Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılmakta olan bir açıklamayla ayrıca bilgilendirilmektedir.
Türkiye, terörizmin finansmanının önlenmesine yönelik etkin adımlar atmaya ve bu konuda uluslararası ortaklarıyla işbirliği içinde çalışmaya devam edecektir.”

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan açıklama

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan da eş zamanlı alınan malvarlığı dondurma kararına ilişkin açıklama yapıldı.

Bakanlığın açıklaması şöyle:

“DEAŞ’ın Finansmanı ile Mücadele Kapsamında Türkiye ile Amerika Birleşik Devletleri Tarafından Eşzamanlı Alınan Malvarlığı Dondurma Kararı

Terörizmin küresel bir tehdit haline gelmesi, bu tehdit ile mücadelede uluslararası işbirliğinin önemini daha da ortaya çıkarmıştır. Büyüyen bu tehditle başa çıkabilmek için, etkin, çabuk ve uluslararası işbirliği halinde küresel yanıtlar verilmesi zaruridir. Bu gerekliliğin farkında olan Ülkemiz, tüm terör örgütlerinin finans kaynaklarının kurutulması amacıyla etkin tedbirler almakta ve uluslararası toplumun bu alandaki çalışmalarına aktif katkılar sunmaktadır.

Sınır ötesi bir tehdit teşkil eden terörizme karşı uluslararası dayanışma ve müşterek yeteneklerin kullanılmasının bir örneği olarak, Amerika Birleşik Devletleri ile birlikte yürütülen ortak çalışma ve işbirliği neticesinde, DEAŞ terör örgütünün Ülkemizde faaliyette olduğu tespit edilen finans ağına müzahir 5 gerçek ve 2 tüzel kişinin Resmi Gazetenin mükerrer yayımlanan Kararıyla Türkiye’de bulunan malvarlıkları dondurulmuştur.

Resmi Gazetenin  mükerrer sayısında bugün yayımlanan Karar ile ülkemiz, terör ve terörizmin finansmanı ile mücadelede başta Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi Kararlarının uygulanması olmak üzere tüm hukuksal araçları etkin bir şekilde kullanmaya ve bu alanda diğer ülkelerle işbirliği yapmaya kararlılıkla devam edecektir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *