Mavi Balina kadar tehlikeli yeni bir oyun konusunda aileler uyarıldı

Mavi Balina kadar tehlikeli yeni bir oyun konusunda aileler uyarıldı

Yandere Simulator isimli bir oyunun dünya çapında çocuklar için yeni bir sorun teşkil ettiği ortaya çıktı. İlk etapta oyunun ismi bile çocukları etkileyecek şekilde seçilmiş.

Yandere’nin kelime anlamı olan ‘saplantılı aşık’ bir anime karakterin, hastalıklı duygularla sevdiği erkeğe yaklaşan diğer kızları öldürmesi ve cinayete ait tüm delilleri yok etmesi konu ediliyor.

Öldürme seçeneğinin seçilmediği zamanlarda ise oyuncuya diğer kızları gizli dinleme, müstehcen fotoğrafını çekerek yayma gibi dikkat çeken yöntemlerle saf dışı bırakma hedefi yer alıyor.

Sabah’ın haberine göre; Oyunda tuvalette, havuzda veya spor salonunda gerçekleştirilen cinayet serisiyle ödül olarak kazanılan ise ‘itibar’ olarak yorumlandı.

ABD’nin Kaliforniya eyaletinde yaşayan 1988 doğumlu oyun geliştiricisi Alexander Mahan tarafından internete çıkarılan oyun Amerikan yargı makamları tarafından da sık sık uyarılara sebep oldu.

Psikolog Armağan Samancı tehlikeyi şu şekilde açıkladı:

Bu tarz oyunlarda ‘Kazanmak için ne yaparsanız yapın mubahtır’ denilerek geleneksel toplumumuzun özündeki ‘iyi birey yetiştirme’ anlayışı yok ediliyor. Bu da saldırganlık eğilimi olan bireyleri tetikleyerek istenmeyen sonuçlara yol açıyor. Sanal dünyanın kontrolü çok zor bir dünya. Ancak gerçek hayat gibi kanun ve yönetmeliğe uygun olması gerekir.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *