Kabil’de Çinlilere ait otele saldırıya İslam İşbirliği Teşkilatı’ndan şiddetli kınama

Kabil’de Çinlilere ait otele saldırıya İslam İşbirliği Teşkilatı’ndan şiddetli kınama

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), Afganistan’ın başkenti Kabil’de Çinlilere ait otele DAEŞ tarafından düzenlenen silahlı ve bombalı saldırıyı şiddetle kınadı.

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), Afganistan’ın başkenti Kabil’de Çinlilere ait otele düzenlenen silahlı ve bombalı saldırıyı şiddetle kınadı.

İİT Genel Sekreterliği’nden, Kabil’de, Çinlilere ait ve çoğunlukla bu ülkeden ziyaretçilerin konakladığı otele düzenlenen silahlı ve bombalı saldırıya ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, teröristlerin, Afganistan’ı, Afganistan halkını ve ülkedeki yabancıları güvensiz hissettirmeyi ve korkutmayı hedeflediği, bu saldırının şiddetle kınandığı kaydedildi.

Daha önce siviller ve diplomatik temsilcilikleri hedef alan, bu sefer yabancıların konakladığı otele düzenlenen saldırılardan derin endişe duyulduğu ifade edilen açıklamada, Kabil’deki yetkililere, Afganistan’daki terör gruplarıyla mücadele çabalarını arttırması çağrısı yapıldı.

Açıklamada ayrıca saldırıda yaralananlara acil şifa temennisinde bulunuldu.

Kabil’in Şehri Nev bölgesinde önceki gün Çinlilere ait ve yabancı uyruklu kişilerin kaldığı bir otele silahlı ve bombalı saldırı düzenlenmişti.Saldırıyı terör örgütü DEAŞ üstlenmişti.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Vang Vınbin, dün Pekin’de düzenlediği basın toplantısında, saldırıda 5 Çin vatandaşının yaralandığını açıklamıştı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *