ABD’de süpermarkette market müdürü ateş açtı

ABD’de süpermarkette market müdürü ateş açtı

ABD’nin Virginia eyaletine bağlı Chesapeake kasabasında silahlı bir kişi süpermarkette yaklaşık 10 kişiyi öldürdü.

Walmart Mağaza müdürü olduğu tahmin edilen saldırganın daha sonra olay yerinde kendisini öldürdüğü belirtiliyor. Chesapeake polis yetkilileri Walmart şubesinde yaşanan olayla ilgili henüz ayrıntılı açıklama yapmadı. Ancak bir polis yetkilisi, “ölü sayısının 10’u geçmeyeceğini” ve yaralılar olduğunu söyledi.

Polis olayın yerel saatle 22.12’de meydana geldiğini duyurdu.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde süpermarket çevresinde çok sayıda polisin olduğu görülüyor. Polis sözcüsü Leo Kosinski, olayın mağaza içinde yaşandığını ve saldırganın tek başına hareket ettiğini düşündüklerini söyledi.

Sosyal medyada paylaşılan bir videoda Wallmart çalışanı bir görgü tanığı yaşananları anlattı. Olayın şokula sarsılan bir personel, şunları söyledi:

Mola odasından yeni çıkmıştım, müdür oraya geldi ve oradaki insanları teker teker yakalamaya ve ardından ateş etmeye başladı. Ne yazık ki birkaç arkadaşımızı kaybettik.

Sentara Norfolk Hastanesi sözcüsü yerel bir televizyon kanalına burada beş kişinin tedavi altına alındığını söyledi. Aynı kanala konuşan bir kadın, 20 yaşındaki kardeşinin işe geldikten 10 dakika sonra vurulduğunu anlattı. Kadın, kardeşinin yakınlarıyla konuşabilecek ve mesaj yazabilecek durumda olduğunu söyledi.

Joetta Jeffery adlı bir kişi de CNN’e saldırı sırasında annesinin içeride olduğunu ve kendisine telefonla mesaj gönderdiğini belirtti. Jeffery, annesinin yaralanmadığını ama şok içinde olduğunu ifade etti.

Virginia’nın Demokrat senatörlerinden Mark Warner, yine bir katliam haberiyle sarsıldıklarını söylerken L. Louise Lucas “Ülkemizdeki bu silah şiddeti salgınına çözüm bulmak için var gücümle çalışacağım” dedi.

Hafta sonunda Colorado eyaletinde bir gece kulübüne ateş açılmıştı. Saldırıda beş kişi ölmüş, 17 kişi de yaralanmıştı.

2019’da Texas’ın El Paso kentinde bir Walmart mağazasında yaşanan ateş açma olayında 23 kişi hayatını kaybetmişti.

(Milliyet)

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *