Filistinlilere, Yunus Emre’nin ‘hoşgörü’ mesajı aktarıldı

Filistinlilere, Yunus Emre’nin ‘hoşgörü’ mesajı aktarıldı

Siyonist İsrail işgali altındaki Doğu Kudüs kentinde bulunan Yunus Emre Türk Kültür Merkezince “Yunus Emre Ruhu” konseri düzenlendi. Kudüs Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Müdürü Ermumcu, “Yunus Emre’nin, farklılıklara saygı, hoşgörü ve ‘yaratılanı yaratandan ötürü sevmek’ gibi evrensel mesajını” aktardıklarını söyledi.

Kudüs Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Müdürü ve kanun sanatçısı Reha Ermumcu’nun yanı sıra farklı enstrümanlarda 10 Kudüslü müzisyenin sahne aldığı konserde, Yunus Emre’nin en sevilen eserleri ile klasik Arap müziğinden parçalar seslendirildi. Etkinliğe, Türkiye’nin Filistin nezdindeki Kudüs Başkonsolosu Büyükelçi Ahmet Rıza Demirer ile Filistinli, Türk ve farklı ülkelerden müzikseverler katıldı.

Ermumcu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yunus Emre’nin, vefatının 700’üncü yılında Türkiye’de ve dünyanın birçok yerinde çeşitli programlarla anıldığını ifade etti.

Kudüs’ün içinde bulunduğu özel şartlar nedeniyle konseri birkaç defa ertelemek zorunda kaldıktan sonra ancak bugün yapabildiklerini dile getiren Ermumcu, “Bu konserle, Yunus Emre Enstitüsünün isim babası olan Yunus Emre’yi tanıtmayı hedefledik ve onun ilahilerini icra ettik. Yunus Emre’nin, farklılıklara saygı, hoşgörü ve ‘yaratılanı yaratandan ötürü sevmek’ gibi evrensel mesajını Filistinli ve Kudüslülere aktarmış olduk.” diye konuştu.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

1 Comment

  • Isa Musa Ibrahim
    22 Kasım 2022, 16:23

    Uyutmaya ve uyumaya devam ummet olarakdan……

    REPLY