Japonya’da gençlerin yaşlılardan daha az ‘içmesi’ hükümeti endişelendirdi!

Japonya’da gençlerin yaşlılardan daha az ‘içmesi’ hükümeti endişelendirdi!

Japonya’da genç neslin bir üst jenerasyona kıyasla daha az içki içiyor olması ve bu durumun ulusal içki sake gibi alkollerden vergi gelirinin düşmesine de yol açması yetkilileri harekete geçirdi!

Japonya Ulusal Vergi Dairesi akıntıyı ters yöne çevirmek için ülke genelinde ‘Sake Viva!’ (Çok yaşa sake) adlı bir kampanya başlattı. 20- 39 yaş arasındakilerin mücadele edeceği yarışmada katılımcılardan, ister sake için olsun ister viski, bira ve şarap gibi ‘yabancı’ içkiler için olsun, talebi artıracak iş fikirleri sunmaları isteniyor.

Sputnik’in aktardığına göre, yarışma kapsamında eylüle kadar projeler toplanacak, aralarından en iyileri de uzmanlar yardımıyla nihai hale getirilip kasımda sunulacak.

Ulusal Vergi Dairesi yetkilileri gençlerin daha az alkol tüketiyor olmasını Kovid-19 pandemisi sürecine bağlıyor. Kampanya için oluşturulan internet sitesinde de Japonya’nın alkol sektörünün daraldığına ve yaşlı nüfus oranının bunda çok etkili olduğunun altı çiziliyor.

Son verilere göre Japonlar 2020’de 1995’te olduğundan daha az alkol tüketti. Alkolden elde edilen vergi geliri de 1980’de toplam gelirin yüzde 5’ini oluşturuyordu ama 2020’de bu oran yüzde 1.7’ye düştü.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *