2022 PAEM Polislik Sınavı kitapçığı ile ilgili iddialar

2022 PAEM Polislik Sınavı kitapçığı ile ilgili iddialar

Bu yıl gerçekleştirilen polislik sınavlarında sorulan soruların aynısını sorduğunu belirten bir yayıncılık, 26 Haziran 2022 tarihinde gerçekleşen sınavdan bir gün sonra yayınladığı videoda, sınavdaki soruların 32’sinden 18’inin aynı, 14’ünün ise benzer olduğunu belirtti.

Geçtiğimiz haftalarda gündeme bomba gibi düşen KPSS sorularının çalıntı olduğuna yönelik iddialar ve sınavın iptal edilmesi üzerine gözler bu yıl gerçekleştirilen sınavlara çevrilmişti. Bu kez şaşırtan haber polislik sınavlarından geldi. 26 Haziran 2022 tarihinde gerçekleştirilen PAEM Polislik Sınavı’nın hemen ardından yayınlanan bir video, iddiaları güçlendirdi. Polislik sınavları için soru kitapçıkları hazırladığı bilinen bir yayıncılık, Youtube video paylaşım platformundan yapmış olduğu paylaşımda 2022 PAEM polislik sınavında sorulan 32 sorudan 18’inin aynı, 14’ünün de benzer olduğunu belirtti. Söz konusu haberin ardından PAEM sınavının da KPSS gibi iptal edilip edilmeyeceği sorusunu gündeme getirdi. Peki PAEM soruları çalındı mı? 2022 PAEM polislik sınavı soruları hangi yayıncılığa ait çıktı? PAEM iptal edilecek mi? İşte tüm merak edilenler…

2022 PAEM SORULARI ÇALINDI MI?

2022 KPSS’de yaşanan çalıntı soru probleminin ardından, bu yıl gerçekleştirilen tüm sınavlar için ‘iptal edilecek mi?’ endişesi yaşanmaya başlamıştı. ÖSYM tarafından gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) da incelenmeye alınması gerektiğini belirtenler olmuş, olası bir çalıntı soru ihtimaline karşın sınavın iptal edilip edilmeyeceği gündeme gelmişti. Fakat korkulan haber, Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde çalıştırılmak üzere Polis Akademisi Başkanlığı tarafından 26 Haziran 2022 tarihinde gerçekleştirilen Polis Amirleri Eğitim Merkezi (PAEM) için geldi. Polislik sınavlarına hazırlık için soru kitapçıkları hazırladığı bilinen bir yayıncılık, sınavın ardından yayınlamış olduğu videoda, Polislik Amirleri Eğitimi Merkezi (PAEM) 7’nci dönem sınavında sorulan 32 sorudan 18’i aynı, 14’ü benzer çıktı.

PAEM SINAVI SORULARI HANGİ YAYINCILIĞIN ÇIKTI?

26 Haziran 2022 tarihinde gerçekleştirilen Polis Amirleri Eğitimi Merkezi (PAEM) 7’nci dönem sınavından hemen bir gün sonra yayınladığı videoda soruların aynı çıktığını belirten yayıncılık, polislik sınavları için soru kitapçıkları hazırladığı bilinen ‘Kariyer Hocam’ adlı yayın olduğu belirtildi. Sınavdan bir gün sonra Kariyer Hocam’ın YouTube kanalından yayınladığı videoda soruları anlatan kişi, “Hani ‘Neye niyet neye kısmet’ derler ya; bizim mart ayında hazırlamış olduğumuz, sorularını özenle seçtiğimiz aylarca emek ettiğimiz bu Polis Misyon Koruma kitabımızda dünkü PAEM 7 sınavında tam 18 soru geldiğini öğrenmiş bulunmaktayız. Detaylı incelediğimizde de 14 sorunun da benzer şekilde geldiğini; toplamda 32 soruya bu kitapta dikkat çektiğimizi öğrenmiş bulunmaktayız.” ifadelerini kullandı. Söz konusu videoda, PAEM sınavında çıkan sorulardan benzer olduğu iddia edilenler ekrana getirilerek gösterildi.

2022 PAEM 7. DÖNEM SINAVI İPTAL EDİLECEK Mİ?

Kariyer Hocam isimli yayının yapmış olduğu açıklamaların ardından, bu yıl 26 Haziran’da gerçekleştirilen Polis Amirleri Eğitimi Merkezi (PAEM) 7’nci dönem sınavının iptal edilip edilmeyeceği konusunu gündeme getirdi. Polis Amirleri Eğitimi Merkezi (PAEM) giriş sınavı; ön sağlık kontrolü, fiziki yeterlilik sınavı ve mülakat/sözlü sınavı olmak üzere birkaç aşamada gerçekleştiriliyor. Sınav 26 Haziran’da tek oturum halinde Ankara, Antalya, Diyarbakır, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Samsun, Şırnak, Trabzon ve Van olmak üzere 11 sınav merkezinde yapılmıştı. Geçtiğimiz günlerde yaşanan çalıntı soru iddialarıyla iptal edilen KPSS, PAEM için de aynı sonucun olacağına dair ihtimalleri kuvvetlendiriyor. Fakat konuya ilişkin resmi bir açıklama henüz gelmedi. Gelişmeleri haberimizden takip edebilirsiniz.

(TGRT Haber)

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *