Kurtulmuş: İsrail saldırısı bir devlet terörüdür

Kurtulmuş: İsrail saldırısı bir devlet terörüdür

İşgalci İsrail’in Gazze’ye saldırısına ilişkin Twitter mesajı paylaşan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, “Bu saldırı bölge ve dünya barışına karşı yapılmış alçak bir saldırı, uluslararası hukuku ayaklar altına alan bir devlet terörüdür.” ifadesini kullandı, bu saldırıları durdurmanın ‘uluslararası camianın’ vazifesi olduğunu savundu.

Kurtulmuş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, siyonist İsrail güçlerinin abluka ve ambargo altındaki Gazze’ye gerçekleştirdiği, içlerinde çocukların da olduğu sivillerin vahşice katledildiği saldırıyı şiddetle lanetleyen Kurtulmuş, şu değerlendirmede bulundu:

“Bu saldırı bölge ve dünya barışına karşı yapılmış alçak bir saldırı, uluslararası hukuku ayaklar altına alan bir devlet terörüdür. Dünyanın görmezden geldiği bu saldırıları durdurmak aslında insaf, vicdan ve adalet sahibi olması gereken uluslararası camianın en temel vazifesidir.”

Şu ana kadar 24 şehid, 203 yaralı Filistinli var

İşgalci İsrail ordu sözcülüğünden yapılan açıklamaya göre, İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi‘ne “savaş uçakları, hava araçları, helikopterlerle” saldırıların devam ettiği belirtildi.

Ordu, İslami Cihad’a bağlı olduğu gerekçesiyle “bazı hedefler, Han Yunus’ta bir askeri depo, Gazze merkezde bir askeri eğitim merkezi ve mühimmat depoyu” vurduğunu duyurdu. İsrail ordusunun saldırılarına tank ve zırhlı birliklerin de katıldığı bu sabahtan itibaren İslami Cihad’a ait 7 noktanın hedef alındığı belirtildi.

Ordunun iki gündür saldırılarını devam ettirdiği Gazze Şeridi’nden 449 roket atıldığı, bunlardan 354’ünün İsrail’e doğru fırlatıldığı aktarılan açıklamada, Gazze’den atılan roketlerden 81’inin yine Gazze Şeridi’ne, 14’ünün de denize düştüğü belirtildi.

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında aralarında 6 çocuk, 23 ile 79 yaşlarında iki kadının yer aldığı 24 kişinin şehid olduğu belirtildi. Yaralı sayısının 203’e yükseldiği paylaşıldı ancak durumlarına ilişkin detay verilmedi.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *