Numan Kurtulmuş: Allah milletimizin duasını kabul etti

Numan Kurtulmuş: Allah milletimizin duasını kabul etti

1934’ten bu yana müze olarak kullanılan Ayasofya camiinin, Lozan anlaşmasının yıldönümü olan 24 Temmuz 2020’de yeniden açılışının ikinci yılında, bazı siyasiler Twitter hesaplarından kutlama mesajları yayınlandı. Numan Kurtulmuş da mesajında, “Allah milletimizin duasını kabul etti. Zincirler kırıldı, Ayasofya açıldı.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Twitter mesajında, “86 yıl sonra fethin sembolü, Fatih’in vasiyeti ve emaneti Ayasofya-i Kebîr Cami-i Şerîfi’ni aslına rücu ettirmeyi bizlere nasip eden Allah’a hamdolsun. Ayasofya’nın dirilişi bir kez daha hayırlı olsun.” ifadesini kullandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, zincirler kırılalı, Ayasofya açılıp tekrar ezanlar okunmaya başlanalı 2 yıl olduğunu belirterek, “Türkiye kendi topraklarında kendi egemenliği üzerindeki bir vesayeti daha yıkıp bağımsızlık mührünü bir kez daha tarihe vurmuştu. Sayın Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun.” ifadesini kullandı.

Mehmet Nuri Ersoy da Twitter mesajında, “Bugün, milyonların duasının kabul olduğu, hüznün ve hasretin sona erdiği, İstanbul’un fethinin simgesi Ayasofya-i Kebîr Cami-i Şerîfi’nin yeniden ibadete açılışının ikinci yıl dönümü… Hayırlı ve mübarek olsun..” paylaşımında bulundu.

Numan Kurtulmuş da mesajında, “Allah milletimizin duasını kabul etti. Zincirler kırıldı, Ayasofya açıldı. 86 yıl aradan sonra gözyaşlarıyla kıldığımız ilk Cuma namazının üzerinden iki yıl geçti. Duamız odur ki müminlerin aşkıyla bal kovanına çevirdiği Ayasofya’nın ezanları, cemaati kıyamete dek eksilmesin.” ifadelerine yer verdi.

Ömer Çelik ise “Aziz milletimizin duaları ve Cumhurbaşkanımız Sn@RTErdogan’ın ortaya koyduğu irade ile 2 sene evvel bugün Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi yeniden ibadete açıldı. Yıldönümünde, başta Sn Cumhurbaşkanımız olmak üzere emeği geçenlere bir kez daha teşekkür ediyoruz.”

Ali Erbaş mesajında, “2 yıl önce bugün #AyasofyaCamii kıyamlarımız, secdelerimiz, dualarımız ve sevinçlerimizle yeniden dolup taşmıştı. İlahî! Bu sevinci gönüllerimizde ve ülkemizde daim eyle. Bu ulu mabedi mahzun ve milletimizi de burada ibadet etmekten mahrum eyleme Allah’ım!” ifadesini vurguladı.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, İstanbul Valiliği tarafından Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nin yeniden ibadete açılmasının 2. yılı dolayısıyla hazırlanan “Geçmişten Geleceğe Miras: Ayasofya” belgeselinden bölümler yer aldı. Mesajda, “2 yıl önce #24Temmuz‘da 86 yıllık özlem bitti. #Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifinde ezanlar okundu. O gün #İstanbul semalarında #ezan bir başka okunuyordu. Bu kutlu günün anısına hazırladığımız ‘Geçmişten Geleceğe Miras:#Ayasofya‘ belgeselimiz1. Bölüm  youtu.be/HDbTcFvVmnw” ifadeleri yer aldı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

1 Comment

  • Engin Tineri
    26 Temmuz 2022, 17:36

    "Ayasofya-i Kebîr Cami-i Şerîfi’ni aslına rücu ettirme" Şaka mı yapıyor bu adam?!
    Bu tapınağın aslı cami değil ki!

    REPLY