Diyanet İşleri Başkan Yardımcılığı’na yeni atama

Diyanet İşleri Başkan Yardımcılığı’na yeni atama

Diyanet İşleri Başkan Yardımcılığına atanan Kadir Dinç, düzenlenen törenle görevine başladı. Kadir Dinç, Diyanet İşleri Başkan Yardımcılığı gibi önemli bir göreve uygun görmelerinden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve Başkan Erbaş’a teşekkür etti.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Kadir Dinç’in göreve başlaması münasebetiyle Diyanet İşleri Başkanlığı makamında tören düzenlendi. Törene katılan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Kadir Dinç’e hayırlı olsun dileklerini ileterek başarılar diledi.

Kadir Dinç’in uzun yıllar Diyanet İşleri Başkanlığı’nda görev yaptığını belirten Ali Erbaş, “İnşallah birlikte güzel çalışmalar yapmaya devam edeceğiz. Bundan sonraki da Diyanet Akademisinin olgunlaşmasına, kadrolarının yerleşmesine ve artık işlevsel hale gelmesi için üzerinde önemli bir yük var. Burada eğitim hizmetleri ve diğer başkanlığımızın bütün alanlarında katkılarını bekleyeceğiz.” dedi.

Ali Erbaş, geçmişte başkan yardımcısı olarak vazife yapmış hocalara da Diyanet İşleri Başkanlığına sağladıkları katkılarından teşekkür ederek, “Önemli olan gök kubbenin altında hoş bir sadâ bırakmak. Kadir hocamız yüzünün akıyla yapmış oldukları hizmetlerle güzel iz bırakarak emaneti kendisinden sonrakine bırakır inşallah diyorum. Allah hayırlı eylesin, Cenab-ı Hak utandırmasın” ifadelerini kullandı.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Kadir Dinç de, Diyanet İşleri Başkan Yardımcılığı gibi önemli bir göreve uygun görmelerinden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve Ali Erbaş’a teşekkür ederek, “Rabbim mahcup etmesin, mahrum etmesin, mağdur etmesin. İnşallah hep birlikte muvaffak eylesin” diye konuştu.

Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Abdurrahman Haçkalı’nın dua ettiği törene, Başkan Yardımcıları Doç. Dr. Selim Argun, Prof. Dr. Huriye Martı, Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı, Türkiye Diyanet Vakfı 2. Mütevelli Heyeti Başkanı İhsan Açık, Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İzani Turan ve Başkanlığın diğer yöneticileri de katıldı.

4 Haziran tarihli Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararlara göre, Diyanet İşleri Başkanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Mahmut Türk görevden alınmış yerine Hasan Güçlü atanmıştı. Diyanet İşleri Başkan Yardımcılığına, Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç, Din Hizmetleri Genel Müdürlüğüne Mersin İl Müftüsü Şaban Kondi, Dış İlişkiler Genel Müdürlüğüne ise Mahmut Özdemir atanmıştı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *