Kılıçdaroğlu’ndan Kaftancıoğlu açıklaması: Sakin kalın

Kılıçdaroğlu’ndan Kaftancıoğlu açıklaması: Sakin kalın

Kılıçdaroğlu’nun Yargıtay’ın kararı sonrası partisinin TBMM grubuna “Sakin kalın” talimatı verdi. Siyasi yasak kararı verilen Kaftancıoğlu’nun il başkanlığı görevine devam edip edemeyeceği tartışılırken CHP kaynakları, “Kısa süre içinde görevlendirme yapılmayacak ve siyaset dışına itilmeyeceği ortam oluşturulacak” dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Yargıtay’ın Kaftancıoğlu kararı sonrası partisinin TBMM grubuna “Sakin kalın” talimatını verdiği, tüm vekillere yaptığı “İstanbul’a gelin” çağrısıyla birlikte 25-30 kişilik bir grubu da Genel Kurul’daki yasama faaliyetlerinde görevlendirdiği öğrenildi.

Kılıçdaroğlu’nun vekillere, “Soğukkanlılıkla hareket edeceğiz. İktidar kaos istiyor, onların beklentilerinin tarafı olmayacağız. İktidarı demokrasiyle sandıkta göndereceğiz” dediği kaydedildi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul İl Başkanlığı önünde yanında Canan Kaftancıoğlu ve Ekrem İmamoğlu ile birlikte konuştu. Kılıçdaroğlu “Cezalandırmaya çalıştığın Canan’ın arkasında kocaman bir halk var. Bunu aklından çıkarma. Canan yüreklidir, Canan cesurdur, Canan bizimdir.” ifadelerini kullandı. Konuşma sonrası Kılıçdaroğlu, Kaftancıoğlu’na sarıldı.

Konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan “Bu zulme son vereceğiz” diyen Kılıçdaroğlu, “Yönetenlere yönetene Erdoğan’a sesleniyorum: Sen iki yüzlüsünüz. Sen zorba ve manipülatörsün. Ama zülmun ve küstahlığın artık son buluyor. Erdoğan yaklaşan gök gürültüsünü duyuyor musun? Biz göreve geldiğimizde sana rağmen her şeyin daha güzel olacağını hepimiz biliyoruz. Sen zayıfsın, biz güçlüyüz. 21 Mayıs’ta Bursa’da  miting yapacaktık, artık adres değişti. İstanbul’da yapacağız.” dedi.

CHP’nin sürece ilişkin atacağı adımlar da netleşmeye başladı. Cumhuriyet’e konuşan parti kurmayları, nihai kararların MYK ve Genel Başkan Kılıçdaroğlu tarafından alınacağını belirtti. MYK bugün saat 08.30’da Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanacak. Toplantı CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda gerçekleştirilecek. Ayrıca, dün Meclis’te yasama faaliyetlerini tamamlayan vekillerin de bugün açıklamalarını sürdüreceği öğrenildi.

Karar sonrası Kaftancıoğlu’nun hukuken sona erdirmek zorunda olduğu il Başkanlığı görevine kimin geleceği de siyaset kulislerinde merak konusu oldu. CHP kaynaklarından edinilen bilgiye göre, “kısa süre içinde bir görevlendirme yapılmayacak ve mücadele çerçevesinde Kaftancıoğlu’nun siyaset dışına itilmeyeceği bir ortam oluşturulacak.”

Cumhuriyet’e konuşan CHP’li üst düzey bir isim, “Canan Hanım önemli bir siyfasi figür. Onu yok sayan bir girişim söz konusu olamaz. İl başkanı olmak her şey değil. CHP’ye en üst düzeyde katkı vermeye, İstanbul’daki çalışmalarını sürdürmeye devam edecek” değerlendimesinde bulundu.

Kaftancıoğlu: Şimdi, bir kez daha o ve şürekası düşünsün

Canan Kaftancıoğlu da mahkumiyet kararı ile ilgili olarak, “Bugün kararlılığım ve inancım daha fazla arttı. Şimdiden umudu büyütme inadımın cezalarını düşünmeye başlasınlar! O yüzden şimdi, o ve şürekası düşünsün bir kez daha. Korkaklar, kaygılılar umuttan, doğan güneşten anlamayanlar düşünsün. Umudu büyütmeye umudu örgütlemeye devam” açıklamasını yaptı.

CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu, hakkındaki siyasi yasak ve mahkûmiyet kararının Yargıtay tarafından onanmasının ardından gece saatlerinde “İnadına Umut” etiketiyle Twitter hesabından açıklama yaptı. Kaftancıoğlu’nun, “Şimdi, bir kez daha o ve şürekası düşünsün:)“ notuyla paylaştığı mesaj şöyle:

Korku bir duygudur, korkaklık ise kabul edilemez. Ama umut, sadece bir duygu değil. Umut bir eylem, örgütlü bir direniştir. Yaşamın bambaşka halidir. Umudu örgütlemek için ismimin önünde bir sıfata bir unvana ihtiyaç olduğunu sananlara inat, nerede olduğumdan, sıfatlardan, unvanlardan bağımsız bir şekilde umudu hep birlikte örgütleyecek, iktidardaki kötülüğü defedeceğiz.

Bugün kararlılığım ve inancım daha fazla arttı. Şimdiden umudu büyütme inadımın cezalarını düşünmeye başlasınlar! O yüzden şimdi, o ve şürekası düşünsün bir kez daha. Korkaklar, kaygılılar umuttan, doğan güneşten anlamayanlar düşünsün. Umudu büyütmeye umudu örgütlemeye devam…

Merhaba biz, merhaba doğan güneş Merhaba özgür gelecek, Merhaba inadına daha fazla umut…

Başak Demirtaş: Seninleyim Canan

Edirne Cezaevi’nden tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş da Canan Kaftancıoğlu’na destek vererek “Seninleyim Canan” dedi.

Halen cezaevinde olan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş; Yargıtay’ın, Kaftancıoğlu hakkındaki mahkûmiyet kararlarını onamasına tepki gösterdi. Başak Demirtaş’ın, Kaftancıoğlu’na destek için sosyal medyadan yayınladığı mesaj şöyle: “Siyasi yollarla yenemedikleri herkesi, siyaset ve hukuk dışı yollarla yenmeye çalışıyorlar. Bunu başarıp başaramayacakları bizlere bağlı. İnanıyorum ki başaramayacaklar! Seninleyim Canan.”

Kılıçdaroğlu, CHP MYK’yı ‘Kaftancıoğlu’ gündemiyle olağanüstü toplantıya çağırdı

Yargıtay’ın CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun 3 davadan aldığı cezaları onama kararına tepki gösteren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Erdoğan sen ikiyüzlüsün, zorba, manipülatörsün” dedi. Kılıçdaroğlu, 21 Mayıs’ta Bursa’da yapılacak mitingin İstanbul’da olacağını da söyledi.

Ardından CHP lideri Kılıçdaroğlu, Yargıtay’ın CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkındaki kararının ardından CHP MYK’yı olağanüstü toplantıya çağırdı. CHP MYK, bugün saat 08.30’da CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda toplanacak.

Mansur Yavaş’dan Kaftancıoğlu mesajı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Yargıtay’ın Kaftancıoğlu kararının ardından sosyal medya hesabı Twitter’dan bir mesaj paylaştı. Yavaş, “‘Bir saat adaletle hükmetmek, bin sene ibadet etmekten daha hayırlıdır.’ Sn. @Canan_Kaftanci’na verilen karar vicdanlarda hukukun değişmez evrensel ilkeleriyle değil, maalesef siyasetle yer etti. Hukuk haktır. Gençlerimize bırakacağımız en büyük miras adaletle hükmetmektir.” dedi.

Akşener Yargıtay’ın Kaftancıoğlu kararına tepki gösterdi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkındaki Yargıtay kararının ardından, “Dünün mağdurlarının, bugün mağrur olduğu bu ucube sistem, Türkiye’yi daha fazla taşıyamaz” diyerek tepki gösterdi. İYİ Parti Genel Merkezi’nin konu ile ilgili yazılı açıklamasını paylaşan Akşener’in mesajı şöyle:

“Dünün mağdurlarının, bugün mağrur olduğu bu ucube sistem, Türkiye’yi daha fazla taşıyamaz. O sandık gelecek, bu vesayet bitecek.”

Hüseyin Çelik’ten Yargıtay’ın ‘Kaftancıoğlu’ kararına eleştiri

Yargıtay’ın ‘Kaftancıoğlu’ kararına, eski Kültür ve Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Hüseyin Çelik tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Çelik, “Sayın Kaftancıoğlu’nun siyasi çizgisinin hep karşısında oldum ancak son karar çok yanlış olmuştur” dedi.

Çelik’in paylaşımı şu şekilde: “Türk siyasi tarihi, siyasetçilerin ya asker sopasıyla ya da yargı sopasıyla tedip edilmesinin ibret dolu örnekleriyle doludur. Zaman, bu çabaların hep ters teptiğini göstermiştir. Sayın Kaftancıoğlu’nun siyasi çizgisinin hep karşısında oldum ancak son karar çok yanlış olmuştur.”

Sabri Uzun’un mesajına EGM’den tepki mesajı

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı; Yargıtay’ın hakkındaki mahkûmiyet kararları onanan CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu’na destek mesajı yayınlayan eski İstihbarat Dairesi Başkanı Sabri Uzun’a tepki gösterdi.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün resmi, sosyal medya hesabında Sabri Uzun’a yönelik şu açıklamayı yaptı: “İstihbarat Daire Başkanlığı yapmış birisinin böyle bir ahlaksızlığı kabul edilemez”

Sabri Uzun’un, Kaftancıoğlu için yayınladığı destek mesajı ise şöyle: “Sayın Kaftancıoğlu, Halide Edip, 23 Mayıs 1919 günü İngiliz işgali altındaki İstanbul Sultanahmet meydanında özgürlük nutku atmıştı. İşgalciler bile ona, senin gibi ceza vermemişlerdi. Türk kadınlarını sizin şahsınızda kutluyorum.”

(Cumhuriyet)

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *